Karakteristik af Lodgepole Pine træer

March 20

Karakteristik af Lodgepole Pine træer

Lodgepole pines (Pinus contorta) cover ca 6 millioner hektar i de Forenede Stater og 20 millioner hektar i Canada. Deres sortiment strækker sig fra Canadas Yukon-territoriet i nord til Mexicos Baja California i syd, ifølge US Forest Service. Den lodgepole stor fleksibilitet lader det trives i næsten ethvert vestlige klima.

Udseende

Lodgepole pine er en stedsegrønne arter, som holder sin kanyle-lignende blade året rundt. Det har normalt en lang, tynd kuffert og høje, tynde krone, Utah State University forlængelse. Stammen er i gennemsnit omkring 2 fod i diameter og 70 fod i højden, men træet kan blive så tynd som 5 inches, samtidig med at nå 50 fod i højden.

Den lodgepole nåle kommer i grupper af to og er som regel omkring 2 inches lang. Træet tager sit videnskabelige navn (contorta) fra disse nåle, da nåle som regel er snoet. Disse nåle dække enderne af grene helt tykt og forbliver på træet i ca. fem år.

Kegler

Ligesom de fleste evergreens producerer lodgepole dens frø i kegler. Disse kegler er bemærkelsesværdig for den kendsgerning, at, på grund af en klæbrig harpiks, de generelt ikke kan sprede frø på træet undtagen når en skovbrand kommer igennem, ifølge US Forest Service. Således er lodgepole pines ofte blandt de første træer, recolonize en bjergskråning eller mountainside efter en skovbrand. Fordi den lodgepole Barken er meget tynd, er det ikke meget brand-resistente, ifølge Utah State University udvidelse, så den lodgepole brand-aktiveret kegler er vigtigt for artens overlevelse.

Stiklinger

Nye stiklinger gør bedst i mineralske jord i direkte sollys, når det er forholdsvis cool. Tørken er den største trussel mod en ny lodgepole pine, ifølge US Forest Service. Fordi deres rodsystemer er lavvandede, er lodgepole frøplanter op til et år gamle særligt sårbare. Frøplanter gør ikke godt i konkurrence med andre arter, især græs, og kan have problemer med koloniserer åbne områder på samme tid som græsser. Planter er også sårbare over for kvæg, fra tramper, og får, der kan lide at spise den udplantningsplanterne.

Bruger

Indfødte amerikanere i hvad er nu det vestlige USA og Canada brugt lodgepole pine lange, slanke stamme som support polakker for tipier, ifølge Utah State University forlængelse. Lodgepole er også nyttige for tømmer, ifølge det amerikanske Department of Agriculture, og gør gode papirmasse materiale. Andre lodgepole anvendelser har inkluderet railroad bånd, mine tømmer og hegnspæle.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com