Min retter lugter muggent

04/11/2012 by admin

Min retter lugter muggent

En fishy lugt på dine retter angiver, at de ikke kan være så rene som du tror, fordi lugte er ofte forårsaget af bakterier. Mens dette ikke måske altid er skadelige, er spise eller drikke fra noget, der lugter muggent ubehagelige. Til at fjerne lugt, inspicere og rense de værktøjer og apparater du kan bruge til at rense dine retter. Ofte stammer lugten i din opvaskemaskine, på din rengøringsklude, eller i din vandforsyning.

Viskestykke eller svamp

Bakterier vil vokse overalt det har fugt og varme. Et viskestykke eller svamp, som skal udskiftes indeholder ikke kun fugt, men også madrester og bakterier, der forårsager en lugt, der kan overføre til dine retter. Hvis du vasker dine retter dagligt, skal svampe udskiftes mindst en gang hver måned. I mellem vask, Rens svampe i opvaskemaskinen eller i varmt vand og blegemiddelopløsning. Klude skal rengøres med resten af dit vasketøj mindst én gang hver uge og skylles med varmt vand mellem vask. Ikke rense tabeller og tællere med den samme klud du rengør dine retter, og hænge viskestykker for at forhindre mug fra formning.

Opvaskemaskine Filter

Opvaskemaskine lugt kan forårsage dine retter til at lugte selv efter en vask. Mad indsamling i filteret vil udvikle en muggen eller muggent lugt over tid. For at fjerne lugt, rense eller udskifte din opvaskemaskine filter og vaske indersiden af din opvaskemaskine flader med en opløsning af 1/4 kop af blegemiddel, 2 spsk af opvaskesæbe og omkring en kvart af vand. Vedvarende lugte kan kræve en vask med bagepulver samt. Skyl opvaskemaskinen efter rengøring ved at køre det tomme på varmeste indstilling.

Vandforsyning

Algevækst i din vigtigste vandforsyning kan også forårsage en fishy eller mugne lugt i dit vand. Denne lugt kan overføres til dine retter og er især mærkbar i plast og kopper. Hvis du på en kommunal vandforsyning, Spørg naboerne hvis deres vandet lugter. Hvis andre beboere på den samme vandforsyning oplever en lugt, eller hvis hvert armatur i dit hjem producerer den samme lugt, skal du kontakte din lokale vandværket. Bakterier kan sive ind din vandforsyning fra planter eller dyr sag. Denne bakterier er normalt harmløse, men selv lave koncentrationer kan påvirke smagen og lugten af dit vand. De fleste vandværker kan foretage justeringer for at fjerne lugt, men nogle gange lugte er uundgåelige.

VVS

Dit inventar eller de rør, der leverer vand til disse armaturer kan også forårsage en fishy lugt, som overfører til dine retter. For at afgøre, om kilden til lugten er dit køkken vandrør, drej på hver hane i dit hjem for at se, hvis du kan registrere lugten andetsteds. Hvis lugten er kun midlertidig, gå væk efter at have kørt dit vand i et par minutter, kan kilden til lugt på dine retter være inde i dine rør eller inventar. Dette er ofte et resultat af sediment oprustning i rørene. Det er ikke normalt skadelige, men kan du kontakte en blikkenslager til at bestemme, hvis rørene skal udskiftes.

Relaterede artikler