Planter at åbne i sollys & tæt i mørke

April 25

Plantedele åbner og lukker på reaktion på varierende grader af lys, fugtighed og temperatur, tillade bestøvning eller fugt bevarelse, og for fotosyntese at forekomme. Forskellige blomstrende planter reagerer på miljømæssige påvirkninger efter individuelle karakteristika, herunder sukker og stivelse i bladene. Mange blomster åbner i morgen lys og lukker om aftenen i en naturlige døgnrytme.

Spalteåbninger

Lille porer kaldet spalteåbninger i bladene af grønne planter reagere på lys eksponering. Spalteåbningerne åbne bredest i stærkt lys og lukke i mørket. Spalteåbninger bruge lys effektivt for at udføre fotosyntese. Kuldioxid passerer gennem spalteåbninger, kombinere med vand i tilstedeværelsen af sollys til at producere glukose. Spalteåbninger begynder at åbne under den lave, overvejende blå lys af dawn, readying plante for at begynde processen med fotosyntese på tidligste sollys. Åbning og lukning af spalteåbninger er ikke synligt synligt.

Flerårig blomster

Osteospernum er almindeligvis kaldes afrikanske Tusindfryd. Disse træagtige flerårige planter åbner deres blomster i sollys og lukker dem på overskyede dage og om natten. Blomst farver er hvid, pink eller lavendel nuancer, med ofte kontrasterende stråler. En vase skåret tulipaner i hjemmet viser blomster åbning i løbet af dagen og foldning i svagt lys. Krokus åbne bred i stærkt sollys, lukke for at få vist ofte interessante mønstre på petal bakker under overskyet himmel.

Årlige blomster

Årlige morgen herligheder åbne deres pink eller blå blomster med solen. Portulaca, almindeligvis kendt som mos rose, producerer masser af dobbelt, rose-lignende blomster i en bred vifte af farver på lavtvoksende planter. Blomsterne åbne i solen og lukke om natten og på overskyede dage. Gazania er flerårige blomster dyrkes som enårige i kolde klimaer. Daisy-lignende blomster i farverne spænder fra gul og bronze til orange og pink nuancer åbne på solrige dage og fold om natten eller i overskyet vejr.

Løv

Visse bælgplanter med delte blade begynder dagen med deres foldere vandret i de kølige morgentimer. Varmen stiger, drej foldere til en retning vinkelret på sollys, så anlægget til at bevare fugt og undgå overophedning. Bladene omlægge til en vandret position som dusk tilgange. De ornamentale maranta eller bøn plante, folder sine blade om natten i hvad kaldes en søvn bevægelse. Bøn planter ser ud til at åbne eller lukke deres blade som reaktion på lysforhold, men bevægelsen er en døgnrytmen svar.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com