Palmers Penstemon fakta

September 15

Palmers penstemon eller Penstemon palmeri, forekommer naturligt i ørkener og bjerge af vestlige USA og er almindeligt dyrket i haver til dens prangende blomster og modstandsdygtighed over for tørke. Dette gør det værdifulde for xeric eller lav-vand landskabspleje. At kende fakta om vækst vane og behov af Palmers penstemon er afgørende for vellykket vokser det siden den rigtige jord, lys og fugt betingelser vil hjælpe planten trives og giver farve til din landskab i mange år.

Jord behov

Palmers penstemon stammer i det golde landskab i det vestlige USA og så kræver jord med en tilsvarende sandede sammensætning. Før plantning Palmer's penstemon, skal du først ændre sengen med en 4-tommer tykt lag af grov sand til at give tilstrækkelig dræning da klamme jord vil skade og i sidste ende dræbe anlægget.

Lyskrav

Få penstemon arter er så tolerant over for barske, direkte sollys som Palmer's penstemon. Mens lys skygge er acceptabel ved middagstid, skal anlægget være forsynet med direkte sol i mindst otte til 10 timer hver dag. Overhængende vegetation eller strukturer skal tages i betragtning før plantning Palmer's penstemon da overdreven skygge vil forårsage plante bliver langbenet med misfarvede blade og blomster.

Fugt krav

Den høje tørke tolerance af Palmers penstemon endears det til mange gartnere, især dem, der bor i ørkenen sydvest. Planterne skal dog stadig forsynes med supplerende vand om sommeren til at holde fra visnende. Der kræves kun 1 tommer vand hver uge, men det skal anvendes i en enkelt, dybe vanding i stedet for hyppige lys vandingerne.

Karakteristika

Palmers penstemon vokser til mellem 4 og 5 fod i højden på modenhed, så det er bedst at dyrke det tæt på bagsiden af en seng for at holde det fra overvældende din have. I sommeren sender planten op tårnhøje blomsterstilke, der producerer store, rørformede blomster af en bleg lyserød farve. Ud over deres slående udseende er blomster af Palmers penstemon meget attraktive for kolibrier og bestøvende insekter som sommerfugle.

Overvejelser

Palmers penstemon vil ikke overleve i klimaer, der modtager mere end 18 inches af regn hvert år, så det ikke er et passende valg for haver i Pacific Northwest eller i subtropisk klima såsom det sydlige Florida.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com