Mit træ fyrrenåle visnen

05/01/2012 by admin

Når nålene af et fyrretræ begynder at vende gul, brun og derefter visnesyge, det er sandsynligt, at to arter af insekter har rottet sig sammen til at bringe træet til sin ende. Selvfølgelig bugs er bare interesseret i fodring, men deres sult er sådan, at problemet er som regel dødelig for modtagelige pines.

Pine visnesyge

Pine visnesyge er en yderst dødelig sygdom, der rammer de fleste arter af fyr og er i stand til at dræbe træet i løbet af uger eller måneder. Sygdommen vender nåle grå, så tan, og endelig, brune, med de døde nåle tilbage på træet så længe som et år. Afhængig af omstændighederne, kan kun spredte grene i første omgang blive påvirket; i andre tilfælde viser hele træet symptomer på problemet samtidigt.

Sorter hårdest ramt

Skovfyr er særligt modtagelige for pine visnesyge. Andre pine arter som rød, Jack og østrigske pines er moderat modtagelige for infektioner, mens sygdommen sjældent angreb White pine. Ældre pines er især truet, med næsten alle tilfælde af pine visnesyge forekommer i træer mere end et årti gammel. Sygdommen er så skadelig for træer i Midtvesten at forlængelse flere myndigheder anbefaler gartnere undgå plantning modtagelige pine arter. Pine visnesyge hærgen også fyrreskove i Kina og Japan.

Udvikling af sygdom

Fyrretræsnematoden (Bursaphelenchus xylophilus) og pine sawyer Bille (Monochamus) er de to insekter, der er involveret i udviklingen af vin visnesyge. Nematoderne bor inden for pine sawyer biller, med nematoder flytter ind i fyrretræ som beetle feeds. Til gengæld forstyrrer fodring af pine nematoder strømmen af harpiks og vand gennem træet. Frataget hydrering, begynde af pine nåle processen med bruning og visnen.

Management

Når et træ har indgået pine visnesyge, er der intet, der kan gøres for at gemme den. Problemet forværres i perioder med høj sommervarmen, en tilstand, der tillader pine nematoder til at trives. Vand stress under tørke bidrager også til problemet. Insekticider er ineffektive mod pine visnesyge sygdom, med de bedste forvaltningspraksis med fokus på sanitet og mindske spredningen af sygdommen. Døde eller døende pines bør omgående fjernes og destrueres.

Relaterede artikler