Kan pistacietræet vokse i Florida?

May 12

Kan pistacietræet vokse i Florida?

Pistacie løvtræer (Pistacia spp.) har grålig blade og brunlig-grønne blomster med ingen kronblade. Frugt er en drupe eller møtrik, der indeholder en spiselig rødlig eller tan frø beskyttet af en cremet hvid shell. Pistacienødder vil vokse tilfredsstillende i nogle dele af Florida, men fordi mange dele af staten ikke oplever koldt nok vintre for at opfylde den pistacietræet isnende krav, frugtproduktion kan være minimal.

Hårdførhed zoner

Pistacietræet er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, og Floridas plante hårdførhed zoner er 8 til 11. Dette betyder, at det er muligt at dyrke dette træ i Florida, men kun i de regioner, der falder i USDA zone 8 eller 9. Den årlige gennemsnitlige minimumstemperatur i USDA zone 8, som indeholder meget af nordlige Florida, typisk svinger mellem 10 og 20 grader Fahrenheit. Zone 9 omfatter dele af nordlige og centrale Florida, hvor de gennemsnitlige minimumstemperaturer varierer mellem 20 og 30 grader. I disse dele af staten, kan du vokse pistacie træer, fordi deres isnende krav er mere tilbøjelige til at være opfyldt. I syd- og syd-centrale Florida modtager pistacie træer ikke nok chill timer til komplet vækstdvale.

Chill periode

Tempereret frugt afgrøder såsom pistacietræet kræver en periode med korte dage og kølige til kolde vejr til at komme i en sovende tilstand. Eksponering for cool vintertemperaturer i lang tid – kræves perioden chill--for træ til blomst korrekt og klar til at begynde aktiv vækst, når temperaturerne bliver varmere. For pistacienødder, skal nedkølingen temperaturer være under 45 grader. Regionens samlede antal timer pr. vinter under denne temperatur bestemmer den chill periode.

Temperaturkrav

Pistacie træer kræver lange, varme, tørre somre og foretrækker selv temperaturer over 100 grader, fordi varme tilskynder møtrik påfyldning. Dog akkumuleret pistacie træer behov omkring tusind chill timer på eller under 45 grader i løbet af vinteren, så de kan bryde vækstdvale og begynde normal vækst i foråret. Hvis en pistacietræet ikke får nok chill timer, bud pause, leaf ekspansion og blomstrende vil blive forsinket, og frugtproduktion reduceres og af lav kvalitet.

Andre kulturelle krav

En sund pistacietræet afhænger mere end bare nedkøling. Pistacie træer vil vokse i næsten alle jordtyper, men trives i dybe, veldrænet, sandet lerjord jord. Pistacie træer tåle tørke, salt og basisk jord pH, men de kan ikke lide skygge eller dårlig dræning. De er Tvebo, betydning mandlige og kvindelige blomster er produceret på separate træer. En mandlig træ er påkrævet for hver otte til 10 kvindelige træer til at sikre korrekt bestøvning. I en frugthave, er en mandlig træet plantet midt i en blok af kvindelige træer. Fordi kvindelige pistacie blomster ikke behøver nektar kronblade at tiltrække bier, bygger bestøvning udelukkende på vinden. Senest en måned efter bestøvning, som opstår mellem medio April til medio maj, pistacie træer producerer vegetativ vækst og blomster danner det følgende år. Nødder er fyldt efter denne tid i løbet af juli og første del af August.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com