Hvad jorden er godt for jordbær?

May 13

Jordbær er et populært frugt til både baggård gartnere og små landmænd til at dyrke. Disse søde bær synes at fange nogle af essensen af sommeren. Uden den rigtige jord sammensætning, kan voksende jordbær selv, være en frustrerende forfølgelse.

Jordbær fakta

Der er tre almindelige sorter af jordbær: juni-bærende, everbearing og dag neutral. Juni-bærende planter skaber større jordbær men kun producerer frugt til om 2 eller 3 uger i foråret. De producerer også løbere eller små jordbær planter, der spirer fra moderplanten.

Everbearing planter har tre runder af produktionen, men de spirer ikke mange løbere, mens dag neutral jordbær bære frugt gennem hele sæsonen. De, også, producere ikke mange løbere.

Egenskaber i god jord

Jordbær planter udføre bedst i en jord, der dræner godt og er fuld af organisk materiale. Materiale fra kompost, godt rådnet gødning, grundigt opløste blade og sphagnum er alle sunde, positive tilføjelser af organisk materiale for jordbær jord.

Tilstedeværelsen af for meget kalk er skadelig for dyrkning af jordbær. Enhver jord, der er for tung, såsom en lerjord, eller for lys, som jorden består primært af sand, skal forbedres, før jordbær kan dyrkes med succes.

Forbedre jorden

Hvis det er muligt, er det en god idé at tage en jordprøve til at bestemme den ernæringsmæssige sammensætning af din jord til at hjælpe med afgøre præcis hvilken gødning eller gødning skal tilføjes. Grundigt opløste stabil gylle kan indarbejdes i jord god tid inden plantning, som kan materiale fra en kompostbunke.

Hvis jorden er i specielt dårlig form, kan det være en god idé at plante dine jordbær felt med en cover afgrøde af havre eller rug et år forud for tid til at forbedre jorden og dræning i området.

Plantning rådgivning

Moderne jordbær sorter har brug for masser af sol, så vælg et område, der får fuld soleksponering til udplantning. For at forebygge sygdom, holde planter fra områder, hvor planter, såsom tomater, peberfrugter og kartofler er blevet dyrket tidligere.

Overvejelser

Jordbær er sårbare over for frost, så beskytte dem i foråret og falde med bioklip omkring planterne med et lag af muld. For flerårige sorter, holde planterne dækket med barkflis 4 inches tyk gennem vinteren, men fjerne det meste af barkflis i foråret for at give planterne til at vokse.

I foråret, eller før hver plantning, tilføje gødning til jorden efter behov for at fortsætte med at yde tilstrækkelig jord næringsstoffer for planterne.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com