Stadier af en Germinating frø

May 17

Stadier af en Germinating frø

Spireevnen er den proces, hvorved en plante vokser fra en mindre frø (eller "Kim") til et større, ældre anlæg. Spiring kan være epigeal over overfladen, eller hypogeal, under overfladen, men frø gennemgår den samme proces enten måde. Fra indledende absorption af vand til den sætteplante fremkomsten fra jorden er frø spireevne processen hvormed et plantens formering er afsluttet og dens artens overlevelse garanteret til en anden generation.

Typer af frø

Frø af dækfrøede planter (blomsterplanter) kan opdeles i to hovedkategorier: enkimbladede og tokimbladede, mere almindeligvis omtales som enkimbladede og dicots. Kimblad er Fosters første blad, og en monocot har en af disse embryoner blade, mens en dicot har to. Mens nøgenfrøede ikke falder ind under en af disse grupper, deres frø ligeledes selv indeholdende under vækstdvale, og de underkastes de samme generelle type af spireevnen.

Stage One - hydrering og stofskifte

I den første fase af spireevne begynder frø at absorbere vand, en proces kaldet "imbibation." Frø belægning Blødgør som det absorberer vand og frø så begynder at nedbryde, da vandet udløser frigivelse af et enzym der hastigheder cellulær respiration, hvor stivelsen omdannes til sukker.

Fase to - fordøjelse af lagrede fødevarer og omplantning af næringsstoffer

I den anden fase af spiring nedbryder frø mad, der havde været gemt under vækstdvale. Lipider og kulhydrater (glucose i enkimbladede, stivelse i dicots) nedbrydes til saccharose, og denne saccharose og havarerede protein, komponenter er flyttet til en placering i frø, hvor de kan bruges til energi og nye proteiner for en voksende plante.

Fase tre - celledeling og vækst

Den sidste fase af spireevnen er, hvor frøet endelig bliver et sandt autotrof, en organisme, der kan tage energi fra solen og omdanne det til nyttig energi til andre liv. I denne endelige fase, stofskifte fortsætter og cellerne i embryonet opdele indtil fosteret bliver for store til belægning til at indeholde det. Når dette sker, belægningen vil briste og planten begynder at dukke op, først med rødderne strækker sig ned i jorden, efterfulgt af seeding rækker op i luften for at begynde processen med fotosyntese.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com