Lyskrav for Plumeria

05/28/2012 by admin

Lyskrav for Plumeria

Almindeligt kendt som frangipani, er plumerias små tropiske træer eller store buske, som mange boligejere vokser i containere. Med ordentlig dyrkning, planter langsomt vokse til omkring 20 fod høje og producere blomsterklaser. Tilstrækkelig sollys er en vigtig faktor for sundhed og blomst planteproduktion. Plumerias vokse udendørs i haven i USA Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 9 til 12. Gartnere i koldere klimaer kan forlade plumerias udendørs i containere fra foråret til at falde og bringe planterne indendørs om vinteren.

(Ref. 1, 4)

Dyrkning

Plumerias foretrækker rig, veldrænet, lerede jord. Disse løvfældende planter kræver medium til tørre betingelser og kan lide ikke våd jord. I sin sædvanlige voksende zoner, frangipani blomstrer næsten året rundt. I koldere klimaer, planterne stoppe blomstrende og kræver mindre vand. Selv indendørs, skal plumerias en temperatur ikke er lavere end 50 grader F. stængelstiklinger root nemt. Den sarte, fem-grafitmine blomster er normalt aromatiske og vises på spidsen af de saftige grene med store, læderagtige blade. Omkring syv arter og snesevis af sorter, der er tilgængelige, producerer blomster lige fra hvid til gul, orange, pink og rød.

I haven

Plumerias kan lide det varmt og solrigt men tolerere en lille mængde af skygge i haven. I skyggen, Forvent en lille reduktion i blomst produktion. Uden for plantens normale voksende zone overlever Plumerias generelt ikke i haven. Plante plumerias i foråret når temperaturen bliver konsekvent over 50 grader F. Vælg et websted, der modtager direkte sollys mest af eller alle dag. Plumerias spredt omkring 20 fod, afhængig af art og sort, så rummet planterne langt nok fra hinanden til at holde dem fra at skygge hinanden.

I containere

At give nok sollys hver dag er nemt med container-vokset plumerias. Indkapslede plumerias er smukke langs en gårdhave grænse eller i nærheden af et dæk, så længe de får fuld sollys det meste af dagen. Giv planterne mindst otte timers direkte, lyse sollys om dagen. Hvis planterne synes utilbøjelige til at blomstre, skal du flytte dem til et lysere sted.

Indendørs

Mange husejere vokse plumeria som en stueplante. For at gøre dette med succes, beskære planten flittigt for at styre dens størrelse. Beskæring også hjælper planten blomstrer. Placere potteplanter plumeria i den mest solrige del af huset. Indendørs plumeria skal mindst fem timer af direkte sollys dagligt. Hvis dit hjem mangler et sted med tilstrækkelig sollys, købe en speciel grow lys, der opfylder plantens lys krav. Vælg den type, der passer til din smag eller købe en grow lys pære og bruge det i en af dine egne favorit lamper.

Relaterede artikler