Karakteristik af blomstrende og Nonflowering planter

June 14

Karakteristik af blomstrende og Nonflowering planter

Moderne plante taksonomi identificerer 10 divisioner inden for planteriget. En af dem – den største og mest for nylig udviklet – omfatter blomstrende planter. De resterende ni omfatter utallige og forskellige nonflowering planter, fra Mos til bregner nåletræ træer. Karakteristik af hver gruppe repræsenterer den evolutionære rejse planteriget har undergået siden de første alger tog hold på landet 400 millioner år siden.

Typer af Nonflowering planter

"Nonflowering planter" bliver næsten meningsløst, når man tænker på mangfoldigheden af planter, der falder ind under denne overskrift. Organismer lige fra encellede grønalger til tårnhøje sequoia-træer tælle som nonflowering planter. I almindelighed, klassificerer plante forskere nonflowering planter som alger, mosser--en gruppe, der omfatter mos--bregner og nøgenfrøede. Nøgenfrøede omfatter nåletræer, koglepalmer og ginkgo. Som frø planter, er de mest tæt knyttet til de dækfrøede planter.

Reproduktion

De fleste af de mere gamle divisioner af blomstrende planter, mosser og bregner, reproducere, ved hjælp af sporer. Sporer producerer en form for anlægget i stand til seksuel reproduktion og seksuel reproduktion resulterer i en form for anlægget i stand til at generere flere sporer. Dette fænomen - kaldet vekslen af generationer--er især mærkbar i spore-planter.

Nøgenfrøede og dækfrøede planter producerer frø; der er dog alligevel vigtige forskelle mellem dem. Nøgenfrøede frø udvikler udsat for luft, mens blomsterplanter vedlægge deres inde i moderens væv i bunden af blomsten. Nøgenfrøede pollen bærer på vinden, mens de blomstrende planter bruger farve og duft til at fremkalde ved hjælp af bestøvere som honningbier, kolibrier og sommerfugle.

Frø spredning

Spore spredning i spore-producerende nonflowering planter opstår ved hjælp af vinden. Ligeledes har nøgenfrøede normalt ikke nogen frø-spredning metode ud over fysiske kræfter som vind og vand, bærer deres frø fra moderplanten.

Blomstrende planter, dog udnytte ofte avancerede frø-spredning metoder. Mange blomstrende planter producerer frugt med håbet om, at sultne dyr vil indtage frø og gennem deres ekskrementer, sprede frø fra moderplanten. Andre frø har udviklet en form, der lader dem bære på vinden, blaffe på dyr eller udøve havstrømme.

Karvæv

Blomstrende planter også udviklet en lille, men vigtig forskel i strukturen af deres karvæv. Karvæv udfører vand og næringsstoffer i hele planten, og alle, men de tidligste planter--mos som det mest bemærkelsesværdige eksempel--har det. Blomsterplanter udnytte følgesvend celler for at flytte næringsstoffer ind og ud af plantens vaskulære system, mens nonflowering planter ikke.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com