Er de samme som larver Agave orme?

December 15

Er de samme som larver Agave orme?

I 2005 forbudt den mexicanske regering tilføjelse af den røde orm, gusano rojo på spansk, som Destilleriet i Oazaca sydlige mexicanske stat havde tilføjelse til mezcal siden 1950. Den røde "orm" er faktisk caterpillar eller larver af et møl, der lever af flere arter af maguey sukkulenter bredt fordelt i Mexico.

Terminologi

Det engelske ord "orm" har mange betydninger. I almindelighed, refererer det til benløse, gravende hvirvelløse dyr regnorme, flad orme, runde orme, marine orme, larver, maddiker, larver og andre insektlarver. Det engelske ord "grub" er et andet ord for larve.

Det spanske ord "gusano" oversætter som det engelske ord "ormen" og gælder både orme og larver eller larver. "Rojo" betyder rød. Gusano rojo, eller "røde orm," er larver af Hypopta agavis, et møl, kendt i spansk som chinicuil, chilocduil eller tecal. Kort sagt, agave "orme" kan hedde larver, men larver er den mere præcise betegnelse.

Beskrivelse

Larver af Hypopta agavis feed i rødderne og hjertet af espadin agave (Agave angustifolia) og syv andre arter af maguey hvorfra mezcal er destilleret. Disse arter af maguey sukkulenter findes i hele Mexico og er alle medlemmer af familien Agavacae botaniske. Alkohol i mezcal pickles normalt crimson rød larver af Hypopta agavis, at dreje det en Rosa-røde farve. Tequila er destilleret fra én art af maguey, blå agave (Agave tequilana).

Mezcal med larver

Jacob Lozano Paez, håbefulde kunstner som ung mand, købt en aftapning firma i Mexico City i 1940. Han købte mezcal til flaske fra en destillationsvirksomhed i Matatlan, Oaxaca. Ti år senere, drak han nogle mezcal fra Oaxaca, der indeholdt en gusano rojo og syntes det smagte bedre. Paez begyndte aftapning mezcal med gusano rojo i flasken ledsaget af en lille taske indeholdende tørrede orme og salt.

Marketing Gimmick

Gusanos rojos er ikke en bekymring for mezcal Destilleriet. Ignorerer larverne, de høst og begrave agave i pit ovne og stege det i dage, indtil anlægget blødgør og dens klæbrig, sød saft begynder at flyde. De knuse den ristede agave i en sten mill, gære det i Tønder og destillere det.

Føje gusanos til mezcal var en marketing gimmick, der appellerede til nordamerikanske forbrugerne som en nyhed. De dyrere mærker indeholdt aldrig larver af møl. Mezcal med en orm eller grub blev kaldt "con gusano," hvilket betyder, at det indeholdt en larver af Hypopta agavis. Nogle mærker af mezcal blev solgt "dos gusanos," hvilket betyder, at de indeholdt to larver. Den mexicanske regering forbød orme fra mezcal at de tilføjede fedt at drikke som et forurenende stof.

Spises som mad

Tequila kilden rapporterer, at det er almindeligt antaget, at gusanos rojos har elskovsmiddel egenskaber. I delstaten Oaxaca, gusano rojos blandes med chili og malet til salt, blandet ind i salsa og tilføjet til tacos. De findes i markederne i Zapotec, indfødte folk i Mexico, og i cafeer og spisesteder.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com