Når at beskære en Calla Lily?

December 28

Trods sit navn er calla lily ikke medlem af liljefamilien af planter. Zantedeschia er det botaniske navn for disse slægtninge af caladiums og jack-in-the-pulpit planter. Callas er tropiske planter, der overlever kun i landskaber med klimaer, der ikke oplever hård frost. De gør også attraktive potteplanter til boliger og kontorer. Beskæring forbedrer deres sundhed og udseende.

Havarikontrol

Som med andre flerårige og knolde planter, kan calla liljer miste løv og blomster til sygdom, skade eller skadedyr. Trimning af de beskadigede dele vil hjælpe forebygge spredning af sygdom og genetablere den formelle skønhed af de berørte anlæg. Hvornår beskæring syge planter, dyppe saks eller sakse i en desinficerende løsning mellem nedskæringer for at undgå at overføre nematoder og mikroorganismer til sund vegetation. Udføre havarikontrol beskæring som døde, syge eller brudt stængler, blomster eller blade er bemærket.

Årlig beskæring

Det rigtige tidspunkt at beskære calla liljer er i efteråret, før grave dem op af jorden til vinteropbevaring. Vent, indtil bladene begynder at vise tegn på vækstdvale, dreje tør og mister deres grønne farve. Skære stænglerne tæt på overfladen af jorden, forlader ikke mere end 2 til 3 inches af vækst over jorden. Denne beskæring fjerner overskydende død vegetation under opbevaring, minimere risiko for svampe- og bakterielle sygdomme i de lagrede knolde.

Grave og adskiller

Opgrave de underjordiske knolde efter den årlige beskæring, ved hjælp af forsigtighed for at undgå skovl skader. Separat klumper i grupper af tre eller fire. Knold division leverer starter for flere planter til næste sæson. Brug en skarp, ren kniv til at opdele knoldene. Dække dem med sphagnum eller vermiculit, og gemme dem i en tør mørkt område hvor de ikke fryse. Undersøge knoldene i foråret, og beskære off enhver tørret eller uudviklede knolde fra klumper før plantning dem i landskabet.

Potteplanter

Calla liljer dyrkes som potteplanter kræver ikke årlig beskæring, selvom skære døde blomster hjælper med at fjerne grimme vækst. Beskære tilbage den brugte blomstrer nær bunden af stilke til at nyde en attraktiv løv plante indtil nye blomster form på nye stængler.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com