De mest almindelige sygdomme i prydplanter

July 12

De mest almindelige sygdomme i prydplanter

Mange sygdomme af prydplanter er fælles for én art og påvirker ikke andre. Dog påvirker nogle sygdomme flere plantesorter. Disse fælles sygdomme spænder fra mild til svær, fra blot æstetiske til livstruende for anlægget involveret. Undersøg din prydplanter regelmæssigt for tegn på sygdom, og behandle dem korrekt. Købe nye planter fra velrenommeret planteskoler eller drivhuse at sikre sygdomsfri status.

Bladpletter

Leaf spotting, et begreb, som stort set beskriver effekten på prydtræer og planter, er forårsaget af forskellige svampe eller agenter, og varierer i sværhedsgrad fra blot æstetiske til skadelige for Plantesundhed. Svampen Phyllosticta minima påvirker ahorn træer, herunder den dekorative japansk ahorn som godt sølv og rød ahorn. Mens grimme, forårsager det små skader på træet. Ohio State University anbefaler brug af fungicider indeholdende chlorothalonilmancozeb eller mancozeb for behandling. Andre typer af svampen, som påvirker maples er Rhytisma acerinum og Rhytisma punctatum, forårsager store, Bie pletter på bladene. Mens nogle blade falder kan opstå, det er ikke betragtes som en alvorlig sygdom og sprøjtning anbefales ikke.

Sort plet

Denne almindelige steg sygdom vises som sorte pletter på Stokke og begge sider af bladene. Sort plet sygdom, Diplocarpon rosae, opstår efter længerevarende våde perioder. Milde infektioner kan overvindes af roser, men alvorlige infektioner forårsage bladtab. For de bedste resultater, plante roser resistente sygdomme, sort plet. I angrebne planter, SVESKE alle områder af rose med steder, brændende den beskæring materiale. Visse mild fungicider og dem der indeholder svovl kan bruges til forebyggelse, men vil ikke helbrede sygdommen. Kontrollere ikke-resistente typer af roser nøje efter en kraftig regn til sort plet sygdom.

Meldug

Meldug påvirker woody planter samt blomster og planteskole lager, og er blandt de mest almindelige plantesygdomme. Det er let identificeres ved den hvide, pulverformige stof på blade, blomster og stængler. Sygdomme indvirkning på planter spænder fra blot æstetiske til tab af blade. Mens det dræber sjældent vært planten, kan det medføre stress. Meldug er en svamp, og hver type af svampen ansvarlig for tilstanden er specialiseret i en bestemt plante slægt. Meldug påvirker én slags plante vil ikke påvirke en anden art. Omhyggelig observation af planter for tegn på meldug er den bedste måde at holde sygdommen i at sprede. Skære sygt væv eller bortskaffe individuelle angrebne planter. Undgå plante overbelægning og tillade frie strøm af luft. Fungicider kan støtte udryddelse, men bruge den korrekte fungicid til typen af meldug, der vedrører en bestemt plante.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com