Hvorfor bliver planter dyrket i mørke langbenet?

April 5

Hvorfor bliver planter dyrket i mørke langbenet?

Selv om planter har brug for lys til at overleve, hvis du plante et frø og placere den i et mørkt skab, vil planten vokse, selv i fravær af lys. Dog sætteplante at resultaterne vil være blege i farven og unormalt høje, optræder strakt, uden den tætte, udviklede blade af en søster plante rejst i lyset. Dette fænomen, kaldet etiolation, er en overlevelse strategi planter ansætte.

Spiring og sætteplante udvikling

Når spiring begynder, opstår roden først, holder frøet på plads, så stem og primitive blade kan folde og skubbe mod jordoverfladen. Planter kræver lys for at fremstille energi for sig selv; selv om frø indeholder en fødekilde fra moderplanten, vil denne mad vare kun kort tid. Når sætteplante når overfladen, hvis de udsættes for lys, det udvikler klorofyl, bliver grønt og begynder fotosyntese, processen med at omdanne lysenergi til sukker. De fleste af dens vækst er helliget blad udvikling, så det kan maksimere produktion af energi fra lys. Stilke mellem bladene forbliver relativt kort.

Biokemi af Etiolation

Etiolated planter, på den anden side er blege i farven, med lange stængler og små blade. Frøplanter naturligt producerer proteiner kaldet phytochrome-interagerende faktorer eller PIF. I mørke låse disse PIF ind i plantens gener, tænde for et gen, der får plantecellerne til aflang, giver dens stængler strakte udseende typisk for etiolation. I lys, dog sker noget andet. Planter stadig producere PIF, men de producerer også et andet protein, der kaldes en DELLA protein, der er udløst af udsættelse for lys. DELLA proteiner kombinere med PIF, ændre PIF protein struktur, således at det ikke længere kan skifte på det gen, der forårsager celle brudforlængelse. Celler forbliver normal størrelse, og etiolation forekommer ikke.

Funktion af Etiolation

Fordi frø giver kun en begrænset fødekilde, skal stiklinger flytte ind i lyset og begynde fotosyntese så hurtigt som muligt. Etiolation hjælper dem til at gøre det ved at producere tilføjet længde, der vil, ideelt, flytte planten ud af en skyggefuld plet og i sollyset. Når det udsættes for lys, etiolation stopper, og planten vokser normalt. Etiolated planter, som aldrig nå frem til en lyskilde i sidste ende dø.

Skygge undgåelse effekt

Planter, der dyrkes i skyggen af andre planter modtager primært lys der falder på den røde ende af det lysspektrum. Denne bølgelængde af lys er ikke stærk nok til planterne kan bruge til at producere energi gennem fotosyntese. Planter, der vokser i en sådan situation, fordel derfor vokser i en retning, der flytter dem mod en lysere lyskilde. Svarende til etiolation, planter, der dyrkes i skyggen bliver langstrakt og vokse i retning af en lysere lyskilde. En plante hormonet auxin koncentrater på den mørke side af en plante stænglen, fremskynde væksten på denne side og forårsager anlægget til at bøje sig og vokse hurtigt i retning af en lyskilde.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com