Hvad er de fem sanser af blomster?

September 9

Hvad er de fem sanser af blomster?

Blomsterne er godt for vores psykiske og fysiske sundhed. En blomsterhave tilbyder os oplevelse af alle fem sanser; touch, smag, lugte, høre og se. Sense opfattelse er hvordan vi kender vores verden og hvordan vi producerer biologiske følelse af nydelse. Følelser af glæde øge sundhed. En gåtur gennem en haven af blomster udvider og beriger nervecellerne i hjernen, der bidrager til at skabe følelse af tilfredshed og samarbejde.

Touch

At røre ved en blomst aktiverer kroppens forstand receptorer, der giver oplysninger til hjernen. Touch bestemmer sikkerhed eller fare og stimulerer et hormon svar enten situationen relevant. Blomsterne er ofte blød at røre ved, som øger følelsen af sikkerhed og nydelse. Blid berøring frigiver hormon oxytoxin, som er ansvarlig for følelser af tillid og samarbejde.

Smag

Morgenfruer, nasturtiums og roser er blomster, der ofte bruges i salater. Nasturtiums har en skarphed, der stimulerer smagsløg på bagsiden af tungen. Smagsløgene at opdager sødme af rosenblade er placeret på forsiden af tungen. Anis planter producerer en stærk lakrids smag, som smagssansen opfatter som beroligende og sød.

Lugt

Ifølge UC Riverside psykolog Lawrence D. Rosenblum aktiverer duftende nerveceller, der inducerer hjerneaktivitet relateret til hukommelse, opmærksomhed og følelser. Der er ingen hurtigere måde at styrke følelsen af tilfredshed end af duftende blomster, som du elsker. Erindringer om tidligere fornøjelser stimuleres, frigive hormoner, der producerer tilfredshed.

Lyd

Blomsterne er ofte ledsaget af lyden af fuglesang, og bierne summende. Nervecellerne i det indre øre sender signaler til hjernen, at lade os vide, om en lyd er forstyrrende eller lystbetonet. Hjernen reagerer ved at skabe gode følelser, når lyden er en velkendt god en, som fuglene synger i nærheden af blomster. Behagelige lyde slappe nervesystemet og hjælpe os med at opretholde fysisk og følelsesmæssig balance.

Synet

Synet af smukke blomster stimulerer følelsesmæssige reaktioner af tilfredshed. Øjne opfatter tekstur, form, bevægelse, lys og skygge i en have, hver oplevelse at sende oplysninger til hjernen. Fornøjelsen centre er aktiveret af smukke blomster og følelse af nydelse er resultatet. Oplevelse af glæde fra blomster forstærkes, når de ledsages af andre sensoriske input som lyden af en boblende springvand.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com