Hvordan virker en dampspærre?

September 23

Hvordan virker en dampspærre?

Hvad er en dampspærre?

En dampspærre er en type af materiale, der anvendes til at reducere satsen vanddamp bevæger sig gennem materiale. Dampspærre er faktisk en gammel betegnelse ukorrekt indebærer at materialet helt forhindrer alle fugt transmission. Men alt har nogle type og grad af vanddamp overføringen og diffusion. Seneste sigt vapor diffusion retarder (VDR) er derfor mere nøjagtige.

Hvordan virker en dampspærre?

Dampspærre eller vapor diffusion materiale er målt af enheder benævnt permanenter eller permeabilitet. En permeabilitet på 73.4 grader F eller 23 grader Celsius er faktisk et mål for mængden af korn af vanddamp, der passerer gennem en firkantet fod af materiale hver time. Damptryk er på en vis forskel svarer til en tomme af kviksølv. Materialer, der har en permeabilitet rating lavere end 1 er anses for at være damp retarderingsmidler. Vapor diffusion retarderingsmidler bistå i kontrollen af fugt i forskellige områder som kældre, gennemsøgning mellemrum, lofter, vægge, gulve og på slab på grade fundament. Vapor retarder langsommere hastighed af vapor diffusion i bygningens thermal kuvert.

Placering af Vapor barrierer?

Vapor barrierer er blevet et kontroversielt emne i nybyggeri. Nogle forældede bygningsreglementer kan dog stadig kræve brug af damp barrierer. Nuværende bygning videnskab antyder, vapor diffusion retarderingsmidler bør være placeret i den thermal kuvert; på den udvendige vægge og lofter og tag. Placeringen er dog gjort klimazone. I fugtige klimaer skal såsom i Florida og langs Gulf Coast, en dampspærre placeres på ydersiden ydersiden af væggen. I kolde klimaer placeres dampspærre på den indvendige side af muren. Blandet klimaer er ofte bedre tjent med at have nogen retarder overhovedet. Derudover er det meget vigtigt at give vapor vand at formidle fra klimaskærm, eksterne i fugtige klimaer og interne i kolde klimaer.

Vapor barriere maling

Inden for klima, der har mindre end 4.000 varme graddage, materialer såsom gips væg belægninger og malet gips wallboard forsinkelse fugt diffusion til acceptable niveauer allerede, og generelt, der er ikke yderligere behov for en vapor barriere/diffusion retarder. Men i klimaer, hvor vejret er langt mere ekstreme, vapor barrierer er anbefalet og især for nybyggeri. Ikke desto mindre mange eksisterende boliger ikke har brug for eller kræve en yderligere vapor diffusion retarder end de mange lag maling allerede anvendes på lofter og vægge, der fungerer som en damp barriere/diffusion retarder til hjemmet.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com