Hvornår man skal plante Mondale letsaltede

October 8

Den Mondale eller Mondell fyr (Pinus eldarica), også kaldet afghanske pine eller eldarica pine, hjemmehørende i Afghanistan, Pakistan og det sydlige Rusland, vokser fra 30 til 50 fod høj og er naturligt tilpasset til tørre klimaer. Dens selv form og bløde nåle gør den et populært valg for juletræer. Vingede Mondell pine frø vokse i kegler og kan plantes i falder eller forår i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6-10.

Frø kegler

Rødlig gul Mondell kegler er ovale til aflange form og 5-6 inches lang. De åbner i det tredje år at frigive deres vingede frø, der er naturligt spredes af vinden. Kegler vokse i hvirvler rundt om træet. De fleste af de kegler, som producerer pollen er på bunden hvirvel, mens kegler på den anden hvirvel producerer de bedste frø til plantning.

Indsamling og udarbejdelse af frø

De fleste kogler åbnes nemt, efter de er tørret i solen, men sene modning Mondell kogler er sværere at åbne, kræver en kniv til at skrælle kegle skalaer for at afsløre og udtrække frø. Når du har fjernet Mondell pine frø fra kegler, sættetid dem i vand fra 24 til 36 timer at rense frøene, der vil spire fra dem, der ikke vil. Gode frø vasken; dårlige frø flyde til toppen.

Plantning tid og klima

Fall er det bedste tidspunkt at plante Mondell pine frø. Hvis du plante frøene i foråret, gemme dem i en ren, tør beholder i køleskabet i 30 dage før plantning. Dette kaldes kold stratificering og efterligner, hvad der sker i naturen, når frø tilbringe vinteren udendørs. Mondell pine vokser naturligt på tørre climatea. Det vil tolerere en bred vifte af jord og vil vokse i ler eller basisk jord. Det kan lide fuld sol og vil tolerere sommervarmen, vind og tørre forhold, men kan lide ikke regn.

Plantning Basics

So Mondell pine frø 1/4 tomme dyb. For at teste deres spireevne, US Department of Agriculture forskere såede Mondell frø i vermiculit og dækkede dem med klar plast til at holde dem fugtige. Ved en rumtemperatur på 70-75 grader Fahrenheit, 50 procent af frøene spiret i 30 dage. Frø fra den anden hvirvel af kegler på træerne havde en 65 procent chance for at spire.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com