Voksende Information til Clematis Tangutica

October 20

Clematis tangutica eller russisk virgin's bower, er en usædvanlig clematis, dens produktive blomstrer er lyse gule i stedet for mere fælles pink, lavendel eller hvid. Hardy i USDA plante hårdførhed zoner 3 til 11, denne plante er ofte dyrket som en klatring vin, selv om det undertiden synes i senge og grænser eller scrambling over en mur.

Plantning

Ligesom alle KLEMATIS, clematis tangutica trives i rige, cool jord. Ændre jorden med kompost eller rådnet gødning og plantebeskyttelse clematis med kronen 3 til 4 inches under jordoverfladen. Denne plante tåler fuld sol til halvskygge, men holde sine fødder kølige ved dyrkning af andre planter omkring det eller bioklip med træflis.

Generel pleje

Vand jorden for at holde det jævnt fugtig--ikke klæg eller tør. Clematis tangutica vokser kraftigt, at nå 15 til 20 fod højt i én sæson. Tog det til en stærk espalier eller support-system. Clematis ombrydes sin bladstilkene (blade) omkring strukturer til at klatre; strukturer mindre end 3/4-inch diameter arbejde godt. Vedhæfte robust fiskesnøre Dorne eller espalier at give en tilfredsstillende overflade for dit anlæg til at klatre. Befrugte clematis i foråret efter beskæring med en all-purpose, afbalanceret gødning.

Beskæring

Beskæring clematis er en kilde til forvirring hos mange gartnere men er baseret på, når planten blomstrer. Clematis tangutica blomstrer i sensommeren tidligt falde, så beskære det i foråret når anlægget først opstår. Klip planten tilbage til jorden, forlader to sunde knopper, der står 6 til 8 inches høj. Kassér den beskæring løv for at forebygge sygdomme.

Skadedyr og sygdomme

Clematis tangutica er sårbare over for meldug, rust, dæmme op for cankers og svampe steder. Insekter som bladlus, skjoldlus eller earwigs kan også hjemsøge det. Vand tidligt på dagen og undgå befugtning bladene, hvis du er bekymret for sygdomme, som meldug. Behandle clematis med fungicider og beskære ud syge blade 2 inches nedenfor det berørte område. Svampesygdomme er sjældent dødelig for clematis, rådgiver University of Illinois og planter rebound efter beskæring. Spray clematis med en strøm af vand for at fjerne bladlus og andre insekter eller bruge en insekticid sæbe for alvorlige angreb.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com