Hvad er skygge-elskende enebær?

October 22

Hvad er skygge-elskende enebær?

Enebær (Juniperus spp.) kommer i alle former og størrelser, fra lavtvoksende jorden covers til høj, skyhøje træer. De er stedsegrønne blade og kræver kun minimal vedligeholdelse. Der er mere end 50 arter enebær til rådighed, men de fleste kræver fuld sollys hele dagen lang og de er ikke velegnet til skyggefulde steder. At vælge en enebær, der kan tåle nogle skygge kan du nyde disse planter, selvom du ikke har de ideelle betingelser.

Kulturelle behov

Enebærbuskene ikke kan trives i fuld skygge, men mange sorter kan overleve i delvis skygge med varierende grader af succes. Mindst generelt, planterne vil har brug for fuld morgen sollys med kun let eller dappled eftermiddag skygge. Enebærbuskene vokse bedre i lidt tør jord. Områder, der udtørre langsomt på grund af en kombination af jordstrukturen og skyggefulde forhold vil ikke støtte et sundt enebær træ, men enebær kan forblive sunde i skyggen, hvis jorden ikke er for vådt. Sjældne vanding kun når jorden tørrer helt er alt, hvad der er normalt nødvendigt at holde enebær sund.

Skyggefulde spørgsmål

Overdrevent skyggefulde områder resultere i en mere åben vækst vane i stedet for en fuld, frodig plante. Løvet kan ikke udvikle sin fulde farve uden hele dagen solen. Bunddække sorter, såsom Parsons enebær (Juniperus davurica "Parsonii"), hardy i USDA zoner 4 til 11, kan overleve i skygge, men det vil udvikle en mere åben vækst vane og vil ikke give så tætte dækning som det ville i fuld sol. Skyggefulde betingelser--samt plantning enebær for tæt på hinanden, begrænser luftcirkulationen--kan resultere i øget sygdom og insekt problemer.

Bunddække valg

Generelt, bunddække sorter af enebær er mere tolerante over for skygge end træ former. Ohio State University udvidelse anbefaler den blå Pacific enebær (Juniperus conferta "Blå Pacific"), hardy i USDA zoner 6 til 9, som den mest skygge-tolerant udvalg. Denne blå-farvet plante udvikler usædvanlig tætte løv, så det kan modstå nogle af de naturlige udtynding, der opstår i delvis skygge. Krybende enebær (Juniperus horizontalis), som vokser i USDA zoner 3 til 10, også tåler halvskygge, selv om dens flagrende nåle vil ikke være så frodige eller fuld og planten vil vokse mere langsomt.

Højere indstillinger

De højere træ og busk former er mere afhængige af fulde sollys til at producere stærk stammerne og grenene, men et par af sorter, der tåler halvskygge. Spartan kinesiske enebær (Juniperus chinensis "Spartan"), hardy i USDA zoner 5 gennem 10, producerer en tæt konisk form op til 8 fod høj i fuld sol, men det er stadig sundt og attraktivt med sin mere åben, kortere form i en delvist overdækket placering. Hvis du foretrækker en endnu højere træ, der kan overleve hele dagen i dappled skygge, er redcedar (Juniperus virginiana) et egnet valg. Det vokser i USDA zoner 3 til 9 og kan nå en højde på 60 fod, selvom det sjældent vokser dette høje skyggefulde steder. Redcedar fungerer særlig godt som en skærm eller afdækning plante på grund af dens tætte lavere blade.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com