Jord for blåbær planter

November 10

Jord for blåbær planter

Blueberry buske kan vokse i overalt i USA. De gør, men har meget specifikke jord behov og vokser ikke godt hvis plantet i steder, hvor jorden er uegnet. Derfor, Sørg for du har den rigtige jord før køb - eller plantning--blueberry buske.

Jordens surhedsgrad

Blåbær planter kræver en sur jord og dyrker ikke til deres potentiale, hvis jorden ikke er egnet. PH-værdien af din jord skal være under 5.5, Michigan State University udvidelse rapporter. Ideelt set skal din jord pH være mellem 4,5 og 5,0 inden plantning din blueberry buske. Hvis pH er for lav, kan planterne dø. I jord med en høj pH, planterne vokser langsommere og bladene kan blive misfarvet, ifølge University of Minnesota forlængelse. Har din jord pH niveau kontrolleres ved at indsamle en prøve og tage det eller sendes til et laboratorium for at teste. Mange Universitet konsulenttjenester udføre disse tests.

Jord dræning

Som med mange andre planter, blueberry buske har brug for en jord, der dræner godt, så rødderne må ikke sidde i mættede jord efter regn eller bliver vandes. For de bedste resultater, plante blåbær i jorde, der dræn godt til en dybde på 14 inches til 22 inches, Michigan State udvidelse rapporter. Jord bør også indeholde en masse organisk materiale, som hjælper det dræn godt men også fastholde sin fugt for at give root systemer med vand.

Jordbearbejdning

Hvis din jord ikke opfylder de ideel til voksende blåbær, kan du ændre det gør det mere velegnet. Ændringer i Jordens sammensætning bør dog gøres god tid inden plantning. Hvis pH i jorden er højere end 5.5, tilføje en 4-tommer 6-tommer lag af sur tørv til den eksisterende snavs at sænke det til et acceptabelt interval. Hvis din jord er tæt og ikke dræne godt, overveje at blande i organisk materiale, såsom muld, tørv eller halm.

Andre vækst krav

Ud over at behøve en sure og godt afdrypning jord til udplantning blåbær, finde et sted, der får rigelig sollys. Buskene er bedst når de får fuld sollys, men de kan tåle så meget som 50 procent skygge, rådgiver North Carolina Cooperative Extension Service. I de første år efter plantning er vanding også nødvendigt under tørkeperioder. Buskene skal vandes nok at fugten når frem til en dybde af 12 inches til 16 inches. Vand dem langsomt, men, så vand ikke pool og akkumulerer, forårsager rødder at blive over mættet.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com