Forskelle mellem vilde & dyrkede hindbær

March 13

Forskelle mellem vilde & dyrkede hindbær

Vilde hindbær er en sommer behandle for vandrere og skov dyr ens. De vokser i hele den nordlige USA i skove og langs vejsider. De spredes gennem Stokke samt af frø. Vilde hindbær ligner dyrkede hindbær, men frugten er lidt anderledes på grund af mindre end ideelle vækstbetingelser. Spiser dem frisk ud af hånden, eller gøre dem til konserves, hvis du kan finde nok.

Vækstbetingelser

Gartnere plante i lerede jord, godt ændret med kompost og gødning typisk dyrkede hindbær. Dyrkede hindbær normalt har fordel af flere timer af sollys dagligt, samt hyppig vanding. Vilde hindbær skal tilpasse sig mindre end ideelle betingelser, såsom tørke, dårlig jord og delvis skygge.

Frugt kvalitet

Frugt af vilde hindbær er ofte små, sparsomme og forsumpet, mens dyrkede hindbær er større, sødere og af bedre kvalitet. Vilde hindbær modner i midsommer, mens mange hybrid dyrkede hindbær har været avlet til at modne senere på sæsonen. Dyrkede hindbær kan er blevet avlet for længere holdbarhed, men vilde hindbær er meget letfordaervelige. Holde dem ude af solen og opbevares i køleskab dem hurtigst muligt. Bruge dem inden for en dag eller to.

Planter

Vilde hindbær og dyrkede hindbær ligner hinanden med hensyn til anlægget og blad struktur. Vilde hindbær kan vokse 1 fod til 5 fod høj og har tornede, overordnede stængler. Planterne kan indeholde masser af døde Stokke. Dyrkede hindbær har generelt færre torne og en mere oprejst vækst vane. De holdes pænt og ryddeligt gennem årlig beskæring.

Overvejelser

Selv om vilde hindbær er hård, hårdføre planter, er de bedst nydes i naturen. De transplantationen ikke godt og kan havnen sygdomme, der kan inficere dyrkede planter. Fjerne hvilken som helst vilde hindbær indenfor 100 fod af en dyrkede hindbær plantning.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com