Tomater spaltede før modning?

December 21

Tomater spaltede før modning?

Du har rejst din tomatplanter fra frø til sætteplante til en sund blomstrende plante. Tomaterne dukkede op, begyndte du tæller ned dage indtil du kan nyde den vidunderlige smag af en frisk haven tomat. Du tror, du har gjort alt rigtigt, bortset fra når du går til at plukke din første tomat, det har delt. Opdeling er ikke normalt for tomater, men ordentlig pleje kan forhindre det.

Hvorfor tomater delt

Tomater kan opdele når de er stadig grønne, eller når de er modne. Den største synder er en usikker vandforsyning. Når en pludselig stigning i vand er tilgængelige, tager anlægget det hurtigere, end det kan bruge det eller slippe af med det gennem transpiration--udgivelsen af vand gennem bladene. Frugten af planten har den højeste vandindhold til at begynde med så med overskydende vand, frugt opdeler gennem sin hud.

Den rette mængde af vand

Tomatplanter kræver 1 tommer vand pr. uge og må aldrig tørre ud. Et lag barkflis omkring din tomatplante hjælper med at holde det fra at blive for tør. At holde fugt niveauer konsekvent er nøglen til det perfekte tomat.

Forebyggelse Split

Tomater er mest tilbøjelige til at opdele, når de tørrer ud og derefter modtage en stor dosis af vand. Holde jorden omkring din tomat fugtig, men ikke våd ved vanding konsekvent og placere et lag barkflis omkring planten. Dyrke tomater i veldrænet jord, ikke ler. Tomater i containere er især udsat for opsplitning fordi de kan tørre ud nemt og deres rødder kan ikke udvide længere ind i jorden for at finde mere vand. Container-dyrket tomater skal også flyttes under dække under kraftig regn så de ikke bliver vandlidende.

Hvis du har gjort alting rigtigt

Nogle gange du vand ordentligt, barkflis stærkt og skabe de perfekte betingelser for dine tomater og de stadig split. Ikke anser dig selv en forfærdelig gartner. I stedet, det kunne være række tomat ikke er egnet til din klimaet eller jordbunden type. Dette er en god grund til at plante et par sorter af tomater, ikke bare én. Hvis en sort mislykkes, vil du stadig have andre tomater vokser stærkt. Når du vælger tomater for næste års afgrøde, undgå den sort, der deles.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com