Effekter af temperatur på pH vask pulver

January 11

Effekter af temperatur på pH vask pulver

Tøjvask er en af de mest tidskrævende gøremål for en familie eller hjemmegående. For at få vasketøj gjort så effektivt som muligt, er det vigtigt, at værktøjerne arbejder optimalt. En af de vigtigste værktøjer er vaskemidler, og der er flere faktorer, der påvirker, hvor godt vaskemidler kan rense.

Hvordan vaskemidler arbejde

Vaskemidler er specielt designet til at have forskellige elektriske afgifter på forskellige dele af molekylet. Hvert vandmolekyle vaskemidler har en positiv ladning og en negativ ladning på den. Dette hjælper i vaskemidler ren ved at give en plet på molekylet for enten et negativt ladet partikel (snavs eller jord) til at blive tiltrukket af, eller en plet på molekyle for en positivt ladet partikel skal tiltrækkes til. Enten måde, jord eller snavs vil blive tiltrukket af vaskemiddel molekyle, og klamrer sig der og opholde sig i vandet i stedet igen deponering på tøjet.

Hvordan pH spiller en rolle

Vaskemidler tendens til at være alkalisk i naturen, eller som har en pH på 7,1-14. Dette er nyttigt, fordi de fleste snavs og jord er sure, som vaskemidlet er i stand til at neutralisere med en grundlæggende pH.

Hvordan temperaturen spiller en rolle

PH falder som vand bliver varmere. Derfor kan varmere vandtemperatur gøre vaskemiddel mere surt og dermed mindre i stand til at neutralisere jord.

Efter fabrikantens anvisninger

De fleste vaskemidler var videnskabeligt designet af fabrikanten til at gøre det bedste job på rengøring tøj, som det kan. Dette betyder, at det er afgørende at følge producentens anvisninger for at optimere ydeevnen. Skiftende parametre såsom vask temperatur, eller tilføje vask kosttilskud såsom eddike eller bagepulver kan gøre meget for at ændre kemien, at vaskemidlet er afhængig af for at arbejde.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com