Pseudomonas sygdom i Phalaenopsis

01/15/2013 by admin

Pseudomonas sygdom i Phalaenopsis

Phalaenopsis er en slægt af orkideer, der kan vokse let indendørs. De vokser et fuldt spektrum af farvede blomster, som sidste omkring to eller tre måneder og står ca. 2 fod høje på fuld højde. Kendt for at være stærkt skadedyr gratis, kræver phalaenopsis orkideer ikke megen vedligeholdelse eller en stærk kilde til lys, hvilket er grunden til de gør godt indendørs. Phalaenopsis orkideer, men er stadig modtagelige for visse sygdomme og skadedyr. En af dens mere almindelige sygdomme kaldes pseudomonas andropogoni.

Hvad er Pseudomonas Andropogoni?

Pseudomonas andropogoni er en bakteriel art blandt 191, der tilhører familien Pseudomonadaceae. Bakterier af slægten pseudomonas inficere forskellige plantearter, men denne særlige bakteriearter påvirker udelukkende phalaenopsis orkideer. Det er ofte omtales som "brunbakteriose" på grund af de brune pletter, der opstå på bladene af phalaenopsis orkideer. Det starter ud som brune cirkler, der tørt det berørte område af bladet og kan hurtigt sprede sig til andre dele af planten.

Hvordan får Phalaenopsis orkideer Pseudomonas sygdom?

Planter inficeret af pseudomonas sygdommen sandsynligvis fanget det fra andre planter, der var smittet. Miljømæssige faktorer såsom luftfugtighed og temperatur også bidrage til sandsynligheden for at en phalaenopsis orkidé vil kontrakten pseudomonas sygdom. Hvis luftfugtighed og temperatur er høj, vil pseudomonas bakterier trives og formere sig, at gøre i nærheden phalaenopsis orkideer mere modtagelige for smitte.

Hvad er symptomerne på Pseudomonas sygdom?

Den mest genkendelige symptom, og de mest let synlige, er bruning af bladene på en plante. Sygdommen manifesterer sig som pletter af brun og muligvis lys gul. Det oftest begynder på undersiden af et blad og bliver mere synlig på den øverste del som bakterier formere. Bladenes ramte områder også synes at være papery og tørret op.

Forebyggelse af Pseudomonas sygdomme i Phalaenopsis orkideer

Den bedste måde at holde phalaenopsis orkideer fra at blive smittet med pseudomonas og de fleste andre sygdomme eller skadedyr, er at forhindre miljø bliver for fugtigt. Den bedste fremgangsmåde er at begrænse vanding til tidligt om morgenen. Dette vil hydrat anlægget efter behov, og de resterende fugt vil fordampe som dagen går. Hvis en phalaenopsis orkideer er inficeret af pseudomonas sygdom, bør bestemt anlægget flyttes væk fra andre blomster. For at være ekstra sikker, omkring blomster skal flyttes så godt. Dette forhindrer infektion spredes yderligere.

Relaterede artikler