Mængden af lys vil påvirke væksten af en plante stilk?

06/08/2014 by admin

Mængden af lys vil påvirke væksten af en plante stilk?

Planter udlede energi fra solen til at lave deres egen mad, og derfor plante vækst og lys eksponering er tæt sammenknyttede. For eksempel, spore planter, såsom at solsikke placeringen af solen som den krydser himlen. Potteplanter dyrket i nærheden af et vindue typisk skal være aktiveret for at holde anlægget fra hælder mod lyset. Lys eksponering påvirker også stilk vækstraten.

Sætteplante Etiolation

Stram forbindelsen mellem lys og stamceller vækst er mest skarp tydeligt i plantemateriale af visse typer af planter. For eksempel blandt blomstrende planter, kendt som dækfrøede planter, udvikle planter, der vokser i komplet mørke meget aflange stængler. Dette fænomen er kendt som etiolation. Etiolated planter viser også underudviklet, gule blade, der er afholdt i en nedadgående holdning.

Formålet med Etiolation

Etiolation stammer fra den normale procedure for spiring. De fleste frøene først spire i total mørke af deres underjordiske miljø. Hurtig stilk brudforlængelse bringer photosynthesizing plantedele over niveauet af jorden. Hvis der er også mørket over jorden, fortsætter stilken brudforlængelse ligesom hvis sætteplante ikke var brudt jordoverfladen.

Voksen planter

En begrænset version af etiolation forekommer også hos voksne planter, der vokser i utilstrækkelig lys. Blade vokser ikke til deres sædvanlige størrelse, men stængler opleve øget vækst i det mindste med hensyn til længde, hvilket resulterer i "langbenet" planter med en stor internodium afstand. Noderne er placeret langs stænglen hvor blade eller nye grene kan komme fra stænglen; i lys-berøvet voksen planter steder øget stamceller vækst noder yderligere fra hinanden.

Overvejelser

I planter er etiolation oftest reversibel. Udsætte etiolated stiklinger til lys forårsager blade til at blive grøn og udvide til normal størrelse i løbet af minutter. Etiolated sætteplante stammer også ophører vokser længere og begynder at sætte på omkreds. I voksne planter, men er langbenet vækst permanent. Udsætter anlægget til øget lys vil forhindre yderligere legginess men vil ikke vende de eksisterende ændringer.

Relaterede artikler