Er Oxalis enårige eller stauder?

February 7

Er Oxalis enårige eller stauder?

Oxalis planter kender som foråret shamrocks, sælges i købmandsforretninger i marts. Ud over potteplanter er der ca 500 arter af Oxalis, mange kendte som syrer, træ syrer og endda en Ranunkel. Native til mange dele af verden, disse planter kan være stauder eller bud stauder, der vokser som enårige.

Om Oxalis

Oxalis arter gennemsnitlig 1 fod høj, med tre-bladet formationer i enderne af delikate stængler. Oxalis planter er urteagtige, vokser fra pærer eller knolde i små klumper. Oxalis også selvbestøvende, hvilket betyder, at pollen fra én blomst kan befrugte en anden på den samme plante, et træk, der øger værkets chancer for overlevelse. Lille fem-kronblade blomster blomstre fra forår gennem fall i farver fra den fælles gul til hvid, rose, lavendel og blå. Mountain skovsyre (Oxalis Montana), fælles øst for Mississippi i Nordamerika, har cremet-hvide blomster med rosa eller lavendel vener, der skaber en delikat virkning der ligner blonder. Tricornered blade i grupper af tre fold som en paraply om natten eller på overskyede dage.

Stauder

Slank, gul skovsyre (Oxalis dillenii) vokser over store dele af USA og i hele øst- og prærien provinserne i Canada. Også kendt som opretstående gul skovsyre, er det en indfødt i Europa. Planter vokse til 15 inches høj, med lyse gule blomster og grå-grønne blade. Fælles gul oxalis (Oxalis stricta) er en North American native, der vokser mindre end 1 fod høj med færre gule blomster. Tuftet gul skovsyre (Oxalis priceae) er en lavtvoksende indfødt i sydøst. West Coast redwood skovsyre (Oxalis oregano) giver en frodig bunddække af bleg pink blomster i redwood skove. Sydvestlige Oxalis arter inkluderer blå skovsyre (Oxalis caerulea) og pink-blomstret Bredbladet skovsyre (Oxalis latifolia). Drummonds træ skovsyre (Oxalis drummondii), indfødte til Texas, blomstrer i bleg lavendel som gør den violet træ skovsyre (Oxalis violacea), hjemmehørende i det østlige USA og Great Plains. Indvandrer sorter i Sydstaterne omfatter gul Bermuda Vandranunkel (Oxalis pes-caprae).

Bud stauder

Stor gul skovsyre (Oxalis grandis) er opført som en årlig af USDA planter database selv om North Carolina State University's wildflower catalog angiver det som en staude. Det er oprindelig fra Pennsylvania Syd Georgien og vest til Mississippi, vokser mellem 1 og 2 fod høj og bærer gule blomster. En anden plante, der vokser på tværs af kontinentet, skiftevis kaldes krybende skovsyre, Krybende oxalis eller gul skovsyre (Oxalis corniculata), også vokser som en årlig men er flerårig plante i varmere zoner.

Stueplanter

Nogle Oxalis sorter kommer indendørs i marts og vokse som potteplanter, undertiden i årevis. Lilla skovsyre (Oxalis purpurea), skovsyre (Oxalis regnelli), vindue-box skovsyre (Oxalis rubra) og held og lykke plante, også kaldet lykkekløver (Oxalis deppei og Oxalis tetraphylla) vokse alle som stauder givet ordentlig pleje. Hver type af "shamrock plante" dør tilbage med jævne mellemrum og træder vækstdvale hvile før du begynder en anden sæson af vækst. Ligesom deres vilde fætre dør de helt når forholdene bliver for koldt eller for tør til at støtte vækst.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com