Hvad er en Osage Orange?

February 12

Osage appelsiner, også kaldet hedge æbler, er almindelige i Great Plains og dele af Midtvesten. Selv om den modne frugt har en lugt minder om appelsiner, de ikke er beslægtede.

Historie

Osage orange (Maclura pomifera) er hjemmehørende i østlige Oklahoma og nordlige Texas, men det spredt over Great Plains som nybyggere i 1800-tallet bragte træet med dem. bruge til levende hegn.

Identifikation

Gennemsnitlige Osage orange træ vokser til omkring 30 fod høje, og stammen har en diameter på 1 1/2 fod. De tilspidsede blade er skinnende og drej til gul i efteråret. Frugten er en lys grøn, rynkede bolden ca 6 inches på tværs, og det forbliver på træet efter bladene falder af.

Funktioner

Kun kvindelige Osage orange træer bærer frugt. Træet kan opføre sig som en busk hvis det er plantet alene, men er stadig et træ, hvis plantet blandt andre af sin slags.

Funktion

Oprindeligt, Osage orange træ var plantet og beskæres for at skabe tyk, tætte hække. Træet er meget stærk og modstandsdygtig over for rådne, så det bruges til hegnspæle og gør gode buer. Frugten kan bruges som en naturlig myggespray.

Advarsel

Osage orange har skarpe torne, som kan gøre det svært at beskære.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com