Delikat hvid træ skimmel

02/20/2013 by admin

Meldug er en letgenkendelige plantesygdomme. Denne sygdom forårsager en delikat, hvid svamp til at vokse på angrebne planter. Meldug påvirker mange typer af planter og træer som æble, kirsebær og grøntsager.

Identifikation

Varmt, tørt vejr betingelser er gunstige for udviklingen af meldug i træer og planter. Denne sygdom forekommer almindeligt i områder med dårligt blodomløb og fugtige, skyggefulde områder. Meldug foretrækker unge trævækst i modsætning til ældre, mere modne træer og planter.

Symptomer

Meldug forårsager en delikat, hvid svamp til at vokse på blade, frugt, stængler og kviste af værtsplanter. Denne sygdom forårsager ofte små, frugtbærende organer at udvikle sig på værtsplanter, som vende sort i farven. Meldug vises på de øverste sider af blade, som er ofte forvrænget og undlader at blomstre.

Kontrol

Plantning af træer og planter resistente over for meldug, reducerer sygdommen. Hvis meldug udvikler sig i din værftet eller haven, beskære træer for at øge omsætning. Fjerne og ødelægge alle nedfaldne blade inficeret med meldug og brug ikke inficerede blade til kompost. Anvendelsen af fungicider til træer med meldug er ofte effektiv.

Relaterede artikler