Brune pletter på fyrretræer

02/25/2013 by admin

Brune pletter på fyrretræer

Fyrretræer (Pinus spp.) er stedsegrønne nåletræer med en medium til hurtig vækstrate. Nåletræ træer er 50 til 80 fod høj og vokser bedst i veldrænet, sure jord. Fyrretræer er lavvandede rodfæstet og foretrækker områder i fuld sol. En svampeinfektion skaber brune pletter på træerne.

Identifikation

Fyrretræer er modtagelige for brown-spot nål blight forårsaget af Scirrhia acicola. Symptomer på sygdommen er mere udtalt i sætteplante vækst fase. Svampen inficerer over 28 forskellige fyrretræ sorter.

Skader

Sygdom normalt inficerer træer mellem maj og oktober og er karakteriseret ved fremkomsten af 1/8-inch diameter, gule pletter på træer, der i sidste ende bliver brune. Pletterne udvikle mørk lilla grænser i løbet af efteråret. Flere steder give løv en broget udseende og nogle nåle falder af. Nogle gange er steder, band-formet. Alvorligt inficeret unge træer dør.

Kontrol

Kontrol med forøgelsen af svamp med anbefalede fungicider herunder chlorothalonil, Bordeaux blanding og kobber-baserede produkter. Starte behandling i løbet af foråret når nye nåle er 1 til 2 inches lang. Fire til seks programmer er normalt tilstrækkelig til kontrol.

Relaterede artikler