Hvorfor bruger vi vaske-og rengøringsmidler til at rense vores tøj?

March 6

Hvorfor bruger vi vaske-og rengøringsmidler til at rense vores tøj?

Strengt taget, henviser udtrykket "detergent" til enhver udrensning agent, herunder sæber og rengøringsmidler anvendes i motorolie. Dog mener de fleste mennesker rengoeringsmiddel, når de bruger udtrykket. Disse menneskeskabte stoffer virker meget som sæbe til at rense tøj men er lavet af lab-producerede kemikalier. De også klarer sig bedre end vaskeri sæbe i hårdt vand og andre vanskelige betingelser, hvilket gør dem til et bedre valg for mange husejere.

Kemiske struktur

Syntetiske vaskemidler har lignende kemiske strukturer som sæbe. De er lavet af en lang kæde af hydrogen og kulstofatomer, samt en ionisk gruppe, der opløses i vand. De fleste rengøringsmidler har en ionisk gruppe med en negativ ladning. Disse rengøringsmidler kaldes anioniske og omfatte overfladeaktive stoffer eller overfladeaktive stoffer. Nogle specielle rengøringsmidler har en positiv ionisk ladning. Disse rengøringsmidler bliver kaldt kationiske og bakteriedræbende egenskaber. Kationiske rengøringsmidler er almindeligt anvendt på hospitaler. Nonionisk rengøringsmidler mangler ionisk grupper og mindre tilbøjelige til at reagere med hårdt vand, men de også skum mindre.

Tilstopning modstand

Naturlige sæber har tendens til at gel nemt, at tilskynde træsko i kloakkerne og drænsystemer. Rengøringsmidler mangler denne geldannende problem, hvilket gør dem et bedre valg for boliger med ældre rør, der er udsat for træsko. Husejere, der bruger sæbe til deres vasketøj kan have til at rense skive afløbet betydeligt oftere end boligejere, der bruger syntetiske vaskemiddel-baseret Tøjvask rengøringsmidler.

Nedbør modstand

Rengøringsmidler også reagerer mindre kraftigt med hårdt vand end sæber. Hårdt vand er forårsaget af opløst mineraler i vaskevandet, hvilken form uopløselige salte i kontakt med sæbe. Resultatet er et fint hvidt bundfald, der afregner på tøj, vaskemaskiner og alle andre overflader. Ofte kaldet sæbe afskum, er dette materiale svært at fjerne og helt klistret. SOAP fungerer godt i områder med meget blødt vand men forårsager problemer, når nogen mineraler er til stede.

Reduceret skum

De fleste sæbe producerer et relativt højt skum. Mens mange forbrugere forbinder skummende sæbe med øget rengøring, har det rent faktisk nogen indflydelse på, hvor godt sæben virker. Vaskemidler tendens til at være lave at ingen skum. I konventionelle foroven vaskemaskiner har det lidt at ingen effekt på rengøring magt. I front-loading maskiner, kan denne reducerede skum faktisk hjælpe tøj få renere. Ifølge Kiwi Web, en New Zealand kemi hjemmeside; høj-skum rense afbøde tøj og forhindre dem i at blive renset som grundigt.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com