Hvordan man dyrker Nasturtium knopper

04/11/2013 by admin

Hvordan man dyrker Nasturtium knopper

Nasturtium knopper spises ofte som salat garniturer, men mange gartnere har ingen idé om hvor nemt de er at vokse. Disse smukke, lækre vinstokke har udviklet sig til en bred vifte af størrelser, der passer til enhver have. Vining former kan trænes op espalier. Semitrailing former er perfekt til kurve på terrasser. Dværge gøre stor grænsen planter. Nasturtiums vokse hurtigt, men kan ikke lide at blive transplanteret. Vælg en permanent plantning site for disse velsmagende-blomstret vinstokke inden du begiver dig ud frøene.

Instruktioner

•Forbered nasturtium sengen i det tidlige forår af rototilling det mindst 6 inches for at løsne og lufte jorden. Vælg en placering med fattige, sandede jord om muligt--nasturtiums vil ikke blomstre godt i næringsrig jord. Modstå fristelsen til at indarbejde organisk materiale eller gødning i sengen.

•Kontrollér temperaturen i jorden med en sonde termometer. So nasturtium frø, når jorden har varmet til 55 til 65 grader Fahrenheit. Plante frø med 2 - 3-tommer intervaller, 1/2 til 1 tomme dyb i jorden. Hold øje med fremkomsten syv til 10 dage senere. Vand kimplanter, når jorden er tør at røre ved.

•Harvest nasturtiums i den sejeste del af dagen, efter om morgendug er fordampet. Vælg blomster, der har netop åbnet. Vælge bare én eller to og prøve dem før høsten et stort antal af blomster--nasturtiums bør have en krydret, pebret smag. Gemme blomster i køleskab straks efter høst og bruge et par timer.

Tips & advarsler

  • Nasturtiums dyrkes i containere ofte er lettere at se for skadedyr eller sygdomme. Vælg en mellemstor eller stor gryde og plante et par på din terrasse for lav vedligeholdelse garniturer.
  • Sprøjtning spiselige blomster med pesticider generelt anbefales ikke. Håndplukke insekter når det er muligt, eller periodisk blast dine planter med en strøm af vand i stedet.

Relaterede artikler