Oplysninger om rodsystemet af egetræer

April 14

Oplysninger om rodsystemet af egetræer

En af funktionerne for EGS meget store og dybe taproots er at trække vand og næringsstoffer fra jorden. Rødderne af en moden egetræ kan absorbere mindst 50 gallons af vand hver dag. Nogle af vandet vil blive brugt til cool træ gennem fordampning via bladene. Den store rodsystem giver også eg at forblive stabil. Hvis rødderne er beskadiget eller blev kvalt, træet ikke kunne overleve længe.

Taproot ordning

Oaks har en store pælerod, der er meget dybe. Denne pælerod kan trække vand fra dybt i jorden og er grunden til hvorfor oaks kan klare med en vis mængde af tørke.

En moden egetræ også begynder at vokse sideværts rødder, som mindre, mere trævlede rødder opstår. Disse mindre, lateral rødder vokser langt ud over træets drop linje, omkring en tredjedel længere end hvor træet grene ende. Som eg aldre tjene disse vandrette rødder at fodre træ for resten af sit liv. I tørre områder, kan dybt lodret rødder, kaldet synk, danne fra de laterale rødder til at absorbere endnu mere fugt og give endnu mere stabilitet til det store træ.

Potentielle problemer

Når et egetræ er plantet, er det vigtigt at sikre, at det er plantet på den rigtige dybde. Den unge pælerod er træets vigtigste kilde til mad og vand, og for meget jord dækker rødderne kan kvæle de fine nye rødder.

Bioklip

En 4-tommer lag af strimlet bark mulch anvendes over jorden kan beskytte skrøbelige rødder, tilbyde nogle ernæring som barkflis bryder ned og holde jorden kølig og fugtig. Dækningsmateriale, der er dybere end 4 inches kan fælde overskydende fugt og forårsage eg rødderne til at rådne. Dækningsmateriale bør aldrig placeres op mod eg træstamme. Forlade en afstand af mindst 3 inches fra stammen, når du anvender barkflis.

Barkflis også giver føde til regnorme, som opretter tunneler, når de trækker stykker af muld til deres huler. Deres tunneler lufte jorden og tillade eg rødderne til sonde ned endnu længere.

Landskabspleje

Landskabspleje straks nedenfor egetræer anbefales ikke. En afstand af 10 fod fra stammen bør opretholdes, før nogen landskabspleje er færdig. Det er at foretrække at vælge planter, der foretrækker tør jord og skyggen når plantning omkring et egetræ til at minimere potentielle problemer til eg rødderne.

Enhver brolægning eller jordpakning over EGS rødder vil forårsage stress til træet og potentielt dræbe den.

Vanding

Dyb taproots i unge ege og bredt sprede laterale rødder i modne oaks garantere, at træet kan søge og absorbere vand nok på sin egen. Ingen vanding er påkrævet. Vanding et egetræ vil resultere i lavvandede rødder som rødderne vandrer til overfladen for at lede efter vand i stedet for at trænge ind dybt i jorden.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com