De bedste bunddække planter til Nebraska

May 5

De bedste bunddække planter til Nebraska

Bunddække spiller en række vigtige roller i din landskab, fra at forhindre erosion og afstrømning til at reducere ukrudt vækst. Nebraska ligger inden for US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 5, så jorden dækker for denne Midwestern stat skal tolerere årlige gennemsnitlige lave temperaturer til 30 grader under nul Fahrenheit. Hårdførhed, de bedste jord dækker for din Nebraska landskab bør have kulturelle krav, såsom fugt niveauer, sollys og jordtyper, for din plantning site.

Shady websteder

Vælg skygge-tolerant planter for websteder, der modtager mindre end seks timer i direkte sollys hver dag. For delvis skyggefulde steder, Nebraska Statewide Arboretum anbefaler krybende Mahonie (Mahonie repens) eller Læbeløs (Ajuga reptans). Mahonie er en stedsegrøn bunddække, der vokser fra 10 til 12 inches høj med en 5-mund spredning. Det er hårdfør i USDA zoner fra 5 til 9 og har tornede, holly-lignende blade, der tager på en bronze-lilla tone i vinter. Hardy i USDA zoner 3 til 9, ajuga er en evergreen, der spreder sig hurtigt og danner måtter af skinnende løv. Det blomstrer med lilla foråret blomster og når en højde på 4 inches.

Solrige steder

Nebraska Statewide Arboretum døbt 2004 den "år for the Dianthus," at bemærke, at denne alsidige plante kan dyrkes som en attraktiv bunddække. Hardy i USDA zoner 3 til 9, denne stedsegrønne trives i solrige, veldrænet sites. Dianthus (Dianthus barbatus) har grå-grønne blade, der ligner græs, men det er værdsat for de aromatiske pink, lilla og hvide blomster det producerer i slutningen af foråret og forsommeren.

Fugtige steder

Plante hjemmehørende organisationen omfatter søde flag (Acorus calmus) på sin liste over ønskeligt indfødte planter for Nebraska. Sweet flag trives i fugtige eller våde jord og vokser i klumper af lyse grøn, græs-lignende blade. Det er hårdfør i USDA zoner 5 til 10 og blomstrer med gule blomster i sommer. Plante hjemmehørende anbefaler også vild ingefær (Asarum canadensis), en langsomt voksende løvfældende ground cover, der trives i rige, fugtige steder. Vild Ingefær producerer lilla-røde blomster og er hårdfør i USDA zoner 3 til 8.

Tørre lokaliteter

Tør plantning websteder anbefaler Nebraska Statewide Arboretum voksende nasturtiums (Tropaeolum majus) som bunddække. Denne årlige vokser op til 8 fod høj, men dens vining natur giver mulighed at vokse næsegrus. Den trives i solrige delvist overdækket websteder og blomstrer med duftende rød, orange, gul og flerfarvede blomster fra sommer gennem fall. University of Nebraska-Lincoln antyder Melbærris (Arctostaphylos uva-ursi), en tørke-tolerante evergreen hårdfør i USDA zoner 3 til 7. Melbærris danner en tæt mat af læderagtige, mørkegrønne blade og blomstrer med hvid-pink forårsblomster, der efterfølges af røde bær.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com