Hvorfor bladene på min Oleander vender gul?

May 12

Hvorfor bladene på min Oleander vender gul?

Bestemme, hvad er at dreje bladene af en oleander (Nerium oleander) gule kan giver dig mulighed at gemme busk eller lille træ. Hardy i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9 til 11, oleander har rigelige mørke grønne blade, der danner den perfekte baggrund til dens prangende, farverige blomster. Når sygdomme, skadedyr eller forkert pleje får bedre af denne giftige evergreen, men kan gule blade og i sidste ende død af anlægget være blandt de ubehagelige, undertiden forebygges, konsekvenser.

Oleander blad Scorch

Oleander blad scorch er en sygdom forårsaget af Xylella fastidiosa bakterier. Hovedsageligt findes i Californien, spredes sygdommen fra inficerede planter til sundhedstegn via 1/2-tommer lange insekter kaldet glasagtig-vinget skarpskytter. Når en oleander er inficeret, er transport af næringsstoffer og vand fra sine rødder til dens blade blokeret. Denne situation medfører gulfarvning af blade fra tips indad, derefter hængende af bladene, senere efterfulgt af død af anlægget. Selv om beskæring påvirket plantedele kan bevare æstetik af oleander midlertidigt, findes ingen kur mod denne sygdom. Hvis du har andre modtagelige planter i din landskab, men i stedet for beskæring, overveje fjernelse og bortskaffelse af inficerede nerier helt til at dæmme op for spredningen af sygdommen. Før beskæring enhver plante, desinficere vinger på din beskæring værktøj ved at tørre dem med et stykke køkkenrulle eller ren klud, der er blevet dyppet i isopropylalkohol, som også hjælper med at forhindre spredning af sygdommen.

SAP-sugende skadedyr

Skadedyr såsom oleander bladlus og falske oleander skala suge saft fra anlægget, berøver det af næringsstoffer, og kan være skyld i gul oleander blade. Oleander bladlus er små, soft-rørige, gullig insekter, der har tendens til at strejfe på undersiden af bladene, gengiver frodigst, udskiller honeydew og tiltrække myrer. For at hjælpe med at administrere et stort angreb, banke insekter væk med en kraftig spray af vand. Anvende vand så ofte som nødvendigt tidligt på dagen, så fugten har en chance for at fordampe ved mørkets frembrud. At opdage et angreb af falske oleander skalaer, begynde at lede efter små, hvide pletter på nye blade i det tidlige forår og manuelt skrabe dem ud, hvis der er blot et par. Hvis infestation er stor, sprøjte begge sider af bladene grundigt med klar-til-brug gartneri olie tre gange med fem - seks ugers mellemrum. Forberede planten til sprøjtning af vanding det grundigt dag før; begrænse sprøjtning til sent eftermiddag eller tidligt om aftenen når temperaturen er mellem 45 og 90 grader Fahrenheit.

Forkert vanding

Selvom ret tørke-tolerante det meste af året, oleander fordele fra vanding under varme og tørre sommervejr. Utilstrækkelig vanding i løbet af denne tid kan forårsage tørkestress, som udløser roden tips til at dø og bladene gule ensartet. Tilskynde oleander gendanne ved at give mindst 1 tommer vand hver uge, sænke mængden efter regn. En 2-tommer-tykke lag af muld, såsom fyrrenåle eller græsafklip, kan fremme jord-fugt fastholdelse. Også vokse oleander i veldrænet jord, da våde, klamme jord kan udløse root rot, som kan hindre næringsstof optagelse.

Mangel på næringsstoffer

Selv om en etableret oleander ofte behøver gødning, gul eller lys-grøn, kan små blade og sparsom blomstring være tegn på en manglende næringsstoffer. En gødning boost tre gange årligt, ved hjælp af en komplet gødning med en hastighed på 1/2 pund kvælstof pr. 250 kvadratfod, kan være gavnlig. Drys gødningen over den oleander rodzonen, eller 1 1/2 til 2 gange baldakin diameteren, og grundigt vand det ned i jorden.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com