Kan du sætte bestik i opvaskemaskinen?

05/16/2013 by admin

Kan du sætte bestik i opvaskemaskinen?

Sterling sølv, mens holdbare nok til at holde i århundreder, kræver særlig pleje. I modsætning til rustfrit stål bestik kræver sølvtøj polering og lynhurtig tørring efter det er blevet vasket. Mens rustfrit stål bestik kan nemt tåle vask efter vask i en opvaskemaskine, eksperter er uenige om, hvorvidt det er en god idé at vaske din sølvtøj i opvaskemaskinen.

Vask dit sølvtøj i opvaskemaskinen

Eksperter på Beverly Brimer sølv Shop, Atlanta, Georgia, institution for mere end 30 år, skriver på deres hjemmeside, The Silver Lining, at vaske bestik i opvaskemaskinen er et helt fint praksis. Men de anbefaler at følge visse procedurer. Først, de direkte du grundigt skyl alle madrester fra dit sølvtøj og rådgive dig om ikke at tillade sølv og rustfrit stål til at røre hinanden i kurven. De vil også anbefale at du bruger en lille mængde--ca 1 spsk--opvaskemaskine vaskemiddel og at du holde sig væk fra rengøringsmidler, der indeholder citronsyre. Opvaskemaskine rengøringsmiddel indeholder blegemiddel, der kan gule dit sølvtøj. Hvis din sølv begynder at vende gule, anbefaler de at du polere det tilbage til sin oprindelige farve og brug mindre opvaskemiddel.

Vask dit sølvtøj i hånden

I modsætning til hvad Beverly Brimer folkene råde, mener samfundet af amerikanske sølvsmedearbejder Jeffrey Herman at bestik skal vaskes kun af hånd og går så langt som til at henvise til opvaskemaskiner "Chambers of doom." Herman advarer om, at en opvaskemaskine varme og stærke rengøringsmidler blege sølv, som kan afhjælpes kun med professionelle lakering. Herman anbefaler vask dit sølvtøj, så snart du er færdig med at spise og bruger en mild flydende sæbe, der ikke indeholder citronsyre. Hvis din vask er metal, anbefaler Herman ved hjælp af en plastik badekar eller foring din vask med en klud, fordi en metal vasken kan ridse dine sølv.

Tørring dit sølvtøj

Beverly Brimer hjemmeside hedder det, at det er sikkert at tillade dit sølvtøj til at forblive i opvaskemaskinen i tørring cyklus. Herman, på den anden side rådgiver tørring sølv med en blød klud, umiddelbart efter at du har vasket det.

Særligt hensyn til antikke knive

Hvis du er heldig nok til egen før anden verdenskrig sølvtøj, advarer Beverly Brimer hjemmeside om at vaske knive af disse ældre apparater i opvaskemaskinen kan permanent skade dem. Sølv knive af denne periode er fremstillet af to stykker, en kniv og et håndtag, som er holdt sammen af harpiks. En opvaskemaskine varme kan smelte harpiks, forårsager stykker til at bryde fra hinanden.

Relaterede artikler