Hvordan man beregner vægtbæring af beton

05/20/2013 by admin

Hvordan man beregner vægtbæring af beton

Vel vidende bæreevne af din beton er afgørende for at sikre, at hvad du planlægger at have støttet af væggen eller slab vil ikke være for tung og få det til at knække og bryde. Mens revner i en slab ikke kan virke som en big deal, repræsenterer den mindste knæk en stor mængde af nedadgående pres, der kan knusning rørsystemet under slab. Den eneste måde at specifikt beregne bæreevne af beton er at have en licenseret bygningsingeniør behandle formler og konsultere et utal af tabeller, gælder for den specifikke udformning af dit projekt. Du kan, dog beregne bæreevne af beton i en hurtig og generel måde. Dette vil fortælle dig, hvis du hvis der kan være et problem i projektet planlægger at brug ingeniør dyre opmærksomhed. Dette er også en acceptabel metode for at finde ud af bæreevne for små hjem projekter, ligesom en indkørsel eller en garage slab.

Instruktioner

•Look på de generelle instruktioner på forsiden af dine projektplaner. Under overskriften "Beton" du vil se en bestemt note af pounds per kvadrattomme--psi--styrke at betonen skal nå. Denne bestemmelse afspejler den specifikke blanding du vil bestille i hele dit projekt. Skriv nummeret ned. Dette er din beton base bærende styrke. Hvis du laver en mindre hjem projektet med ingen særlige accelerants føjes til dine mix, bliver din bærende styrke pr. konkrete værftet 3,000 psi. Dette er en fælles mix standard psi. Hvis accelerants kaldes, skal du konsultere en autoriseret statiker for beregningen af bærende.

•Look i dine projektplaner for eventuelle noter på ekstra armeringsjern eller wire mesh, der er blevet tilføjet til din konkrete pour. Hvis yderligere re håndhævelse er blevet tilføjet, vil du tilføje 1.000 psi til bærende mængden af din konkrete værftet.

•Tilføj base psi du fandt i trin 1 til enhver yderligere psi, som har tilføjet re-enforcment i trin 2. Dette er den bærende kapacitet af din samlede beton.

•Mark projektet planer med en overstregningstusch, hvor psi beløb du beregnet i trin 3 er fundet. Bemærk, at enhver del af din plade eller muren på dine planer, der har ekstra dybde eller fornyet håndhævelse tilføjes det skal genberegne. Tilføje 1.000 psi for hvert lag af armeringsjern installeret. For eksempel, hvis du har en plade med en enkelt mat, der ændrer en dobbelt måtten, hvor et køleskab går, i området hvor der er en dobbelt mat den bæreevne ville være din base psi plus 2.000.

Tips & advarsler

  • Markere hver sektion af du planlægger hvor psi ændringer og dobbelttjekke denne plan mod de architectual planer, der viser præcis hvor apparater og utilities er placeret. Sørg for, at den ekstra-bærende planlagt svarer til placeringen af apparater i de arkitektoniske tegninger. De strukturelle og arkitektoniske tegninger er ikke trukket af samme selskab, og det er sjældent, at de er i forhold til fejl før udstedt for bygningen.
  • Underrette de strukturelle ingeniør på projektet eller arkitekt af post straks, hvis du bemærker nogen discrepency mellem de strukturelle bærende planer og de arkitektoniske. Hvis du ikke gør det, risikerer du at skulle forstyrre din projektplan at rette denne fejl.

Relaterede artikler