Sådan fjerner maddiker

May 20

Sådan fjerner maddiker

Maddiker er flyve larver, der almindeligvis angribe kompost bunker og skraldespande. Derudover findes de også i jorden ved siden af spirende planter. Som de foder på vegetabilsk og plante sagen, maddiker forårsage betydelig skade til rodsystemer. Det er vigtigt at kunne identificere maddiker i dit blomsterbed og kompost reagere med passende behandling. Overvåge dine planter i varme sæsoner, fordi befolkningens maddike er højest i de våde måneder.

Instruktioner

•Undersøg dine planter, grøntsager, skrald og kompost bunke for maddiker. Kig efter hvide orme, der er 1 til 8 mm lange. Du kan finde maddiker i klumper rundt i bunden af vegetabilske planter og blomster. Maddiker tage fra to til fire uger at gøre til pupper. Pupper er en anden del af deres udviklingsmæssige fase når maddike er næsten klar til at blive til en flue. Maddiker er mørkebrun i farven i denne fase.

•Gather maddiker du se med behandskede hænder og læg i en plastik pose. Ved at reducere mængden af maddiker i hånden, kan du lave en bule i den befolkning, som du vil have til at styre. Gå omkring planter og gennem kompost dynger. Brænde eller smide din plasticpose.

•Spray dine planter, grøntsager og jord med et pesticid som Malathion, som har en lav toksicitet niveau til mennesker. Vælge en tør dag med lidt vind til at sprøjte. Sørg for du følge anvisningerne i overensstemmelse hermed og genanvende i et par uger.

•Pour kogende varmt vand på din kompostbunke. Kogende vand vil generelt ødelægge maddiker. Tillad kompost til tørre og hælde mere vand over bunken. Sørg for at gennemføre en kontrolundersøgelse af kompostbunke før du bruger det i din værftet.

Hæng gule klæbrige fælder, der indeholder hydrolysat nær planter eller fastsat gule spande (fluer er tiltrukket af farven gul) af sæbevand nær haver til at hjælpe dig med at afgøre, om din kemiske ledelse fungerer. Holde styr på, hvornår deres befolkning er den højeste i din værftet, så du vil vide hvornår man skal sprøjte igen næste år.

Tips & advarsler

  • Fjerne noget fra din værftet, der kan tiltrække fluer som åben skraldespande, rådnende frugt eller mad smidt på toppen af kompost bunker.
  • Undgå at bruge friske husdyrgødning i din have. Giver mulighed for at helt tør før brug.

© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com