Hvordan man høste laurbærblade

06/12/2013 by admin

En olivengrøn og skarp urt, blad af sweet bay plante (Laurus nobilis) er en gammel krydderier urt, der har en fremtrædende rolle i den græske mytologi såvel som i moderne køkkenhaver. Denne hårdføre staude Busk er en all-sæsonen plante, der flytter fra efteråret haven til vinteren vindueskarmen uden traume når holdt små, i et robust gryde eller container. Laurbærblade mister meget af deres styrke inden for en uge eller to af høst, så hold din lille bugt busk i nærheden af dit køkken til at give dig nem adgang, når du har brug for et blad eller to til at slippe ind i puljen.

Instruktioner

•Wait for en solrig morgen efter duggen er tørret, når dit anlæg er i en udendørs haven eller i en container på et dæk eller balkon. Våd laurbærblade er fint, når de går lige ind i en opskrift, men kan blive muggen hvis gemt mens fugtig.

•Vi ældre bay forlader først. Disse blade er typisk større, mere skarp og fundet nær bunden af en plante træagtige stængel. Brug en skarp saks eller sakse eller dine fingerspidser til at kappe bladene.

•Brug frisk laurbærblade umiddelbart efter høst for mere skarphed. Når høst et stort antal blade på én gang til tørring og opbevaring, indsamle hele stængler med blade intakt.

•Bundle laurbærblad stammer i buketter bundet i woody bunden med sejlgarn. Hænge den klaser med stammen ender op i et tørt, varmt og godt ventileret område, såsom en kvist, hall skabet eller et hjørne i køkkenet.

•Hold tørring laurbærblad klaser fra fugtighed og direkte sollys. Butik høstet, tørrede laurbærblade i lufttætte beholdere.

Tips & advarsler

  • Modstå trangen til at høste dine laurbærblade i deres første år. Dit andet år træ vil producere mere skarp og stærkt aromatiseret blade.
  • Må ikke forveksle sweet bay laurel med Californien bay laurel, også kendt som Oregon myrtle, en indfødt træ med blade, der har meget stærkere smag.
  • Selvom klassificeret som en hårdfør staude, vil sød bugten anlægget ofte dø i langvarig indefrysning vind. Placer din plante i en stor gryde og bring det indendørs i slutningen af efteråret hvis du bor i et koldt vejr område.
  • Altid bede om sød bugten laurbær, når de køber starter planter. Andre laurbær kan indeholde giftstoffer, som gør dem uspiselige.

Relaterede artikler