Hvad er forskellen mellem Jazz æbler & Pink Lady æbler?

June 22

Jazz og Pink Lady æbler er relativt nye sorter, der har en hel del ligheder i udseende. Begge blev udviklet i den sydlige halvkugle og nu kan være fundet voksende i Europa og Nordamerika. Både forbedre også en sund livsstil og kost. Hver af dem har forskellige herkomst og søskende. Trods deres ligheder, subtile forskelle i størrelse, findes smag og anvendelse.

Oprindelse

Jazz æbler og Pink Lady æbler blev udviklet i den sydlige halvkugle. Sorten Jazz er en krydsning mellem Braeburn og Gala æbler, udviklet i New Zealand i 1980 ' erne af havebrug og Food Research Institute i New Zealand. Jazzs lillesøster er kendt som Kanzi. Men, Pink Lady æbler er en krydsning mellem Golden Delicious og Lady Williams, udviklet i Australien i 1973 af John Cripps. De kan også betegnes som Cripps Pink. Pink Lady's lillesøster er kendt som Cripps rød eller Sundowner. Søskende af hver sort, der deler den samme apple herkomst.

Udseende

Ydersiden af Pink Lady har en grøn hud, der modnes til gul med pink og røde toner. Det er også store i størrelsen. Jazz æbler har mere af en orangegul bund med røde toner og anses for at være små til medium i størrelse. Inside, Jazz æbler er mere cremefarvede, mens Pink Lady æbler er hvide. Når du vælger et æble, Bemærk at en variation i farve enten sort fører til en anden smag.

Smag

Begge disse sprøde æbler har en sød smag til dem. Jazz æbler har kun et hint af syrlig smag, mens den lyserøde dame har en balance mellem de to varianter. Dette gør dem begge tiltrækkende som en snack mad og giver mulighed for mange anvendelser i opskrifter.

Brug

Både æbler er velsmagende, som en snack og for at gøre æblemos. CooksInfo.com, anbefaler dog ikke, ved hjælp af Pink Lady æbler i madlavning eller til frysning da de smager bedre frisk. Pink Lady æbler er ofte forbundet med andre frugter, foie gras og ingefær, mens Jazz æbler går godt med salater og tærter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com