Hvad indfødte planter kunne bruges i stedet for en Chinaberry Tree?

08/11/2013 by admin

Chinaberry (Melia azedarach L.) er en 50-fods dekorative træ, der trives i områder, vådområder og vejene grøfter i hele sydøstlige USA Træet udvikler en åben, sprede krone og en sammensatte, savtakkede blade. Den lyserøde tubular blomst ekser til en gul, berry klynge, og derefter en brun frø kapsel i efteråret. Frøene spredes af vinden til andre områder af landskabet, hvor det danner et tæt krat. Chinaberry konkurrerer om sollys og nuancer ud af nærliggende planter. Af denne grund, chinaberry er ikke længere anbefales som et landskab plante, men der er masser af indfødte planter, der kan bruges i stedet.

Fælles hyldebær

Fælles hyldebær (Sambucus canadensis L.) ligner så chinaberry at det er ofte vanskeligt at skelne mellem de to arter. Ligesom chinaberry, fælles hyldebær vokser i vådområder, men det elsker skygge og så undgår konkurrence fra Sol-elskende invasive arter. Det har en lignende sprede krone og en sammensatte blade med fint, savtakkede foldere. Fælles hyldebær danner en flad top, berry klynge i sommer. Den mørke lilla frugt fungerer som en ingrediens i vin og gelé. Fælles hyldebær tilbyder en mindre busk form, der ikke vokse meget højere end 12 fod ved modenhed.

Serviceberry

Serviceberry (Bærmispel sp.) giver den hvide blomster, farverige kviste og savtakkede blade karakteristisk for chinaberry. Rød-lilla bær tjener som foder for dyrelivet og kommercielle frugt. Serviceberry vokser langsommere end chinaberry, en håndterbar 20 fods højde og 15 fod spredning. Serviceberry gør en ideel urbane landskab plantning som det tåler forurening og tåler en bred vifte af jord. Træet viser sig for at være kolde-hardy og vokser i hele USA, men det er modtagelige for bladlus, rust og skalaer.

Devil's stok

Devil's stok eller Aralia spinosa L., fungerer godt som et mindre alternativ til chinaberry. Den multi dobbeltskaft busk kun vokser 15 fod høj og udvikler en krat vane, ifølge Lady fugl Johnson Wildflower Center. Pink stilk former skarpe brickles og en massiv blad med op til 100 foldere. Toppe af hvide blomstrer give måde at hængende drupes sort frugt i efteråret. Den aromatiske busk tiltrækker fugle, bier og sommerfugle. Devil's stok foretrækker skygge og fugtig jord. Det er hjemmehørende i det sydøstlige tredjedel af USA, men har naturaliseret til dele af nordøstlige USA

Ahorn

Maple er et af de mest udbredte plantet skygge træer, fordi det giver fremragende efterår farve. Sukker ahorn (Acer saccharum) tilbyder heighth af chinaberry på en mere moderat vækst---udvikle en 75 fod højde og 45 fods spredning. Ligeledes producerer sukker ahorn gullig frugt i foråret og gyldne efterår blade. Det er også en af få maple arter, der tåler skygge. Sort ahorn (Acer nigrum) er en anden høj alternativ, der vokser op til 80 fod høje ved modenhed. Bladene bliver mere gul end guld. Sort ahorn vokser i hele nordøstlige USA, og så vidt west som South Dakota og Kansas, ifølge USDA planter Database.

Relaterede artikler