Hvad store grønne orme spise tomatplanter?

August 18

Den store, grønne, tykke orm på din tomatplante er en tomat, eller tobak, hornworm, larver af en kolibri møl. Den gigantiske ormen er faktisk en larve, der kan vokse op til 4 inches lang. En blød "horn" stikker ud fra toppen af worm's hoved og på toppen af sin bagende. Skadedyr spise blade off tomatplanter og gnaske på unge, spirende afgrøder, ødelægge anlægget.

Farve

På grund af den grønne farve er tomat hornworms ofte vanskeligt for en gartner til at mærke først. Caterpillar har også hvide zig-zag striber på ryggen i lille "V" figurer. På grund af dens camouflage, kan du se store huller i bladene eller bid af grønne tomater før du spot grønne caterpillar inching langs stængler og blade.

Temperatur følsomhed

Hornworms Prøv at undgå direkte sol, men foretrækker at fodre på indersiden af plantevæv i dagtimerne, ifølge Master Gardener Judy Sedbrook fra Colorado State University udvidelse i Denver County. I den tidlige aften, larver kravle på ydersiden af planten--skud, blade og stængler. Dette er en tid, hvor du kan spot og potentielt fjerne spændende men skadelige larver.

Fjernelse

Hvis du ikke er imod at røre skabninger, forsigtigt pick off orme med fingrene i skumringen eller under en køligere del af dagen, foreslå gartnere og filtypenavnet University of Illinois. Men hvis du ser en hornworm med lille, hvide fuzzy kokoner hober sig på ryggen, ikke røre eller plukke det - strukturerne er pupper, eller udvikle afkom, af snyltehvepse der naturligt mindske antallet af hornworms på en plante eller hele haven.

Møl

Store, grønne ormen spise din tomatplante forvandler til en stor sort, grå og gul-plettet møl med et vingefang på fire til fem inches. Carolina sphinx møl er et stærkt og vigtigt feeder møl for open-bestøvende blomster. Hornworm forbliver i den grønne larve periode for ca en måned til 36 dage, derefter burrows ind snavset omkring 4 inches for at udvikle i løbet af vinteren. I maj eller juni, de voksne møl - også kaldet en hawk møl eller kolibri møl--viser sig med en lang lodne krop. Møl svæver over blomster mens fodring og bestøvende blomster.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com