Hvilken slags gødning for Plumbago planter?

September 2

Plumbagos er tropiske blomstrende planter værdsat for deres true-blue blomstrer, selv om nogle kultivarer blomstre hvid. De tåler mild tørke og blomstrer det meste af året i områder varmt nok for dem at overleve--nemlig de sydligste regioner i de sydlige stater og kystområder. De har brug for meget lidt hjælp fra gødning til at trives.

At befrugte eller ikke at befrugte

Plumbagos er en lav vedligeholdelse have og landskab plante. De overlever, vokser og blomstrer i selv de mest forsøger jord, men de vil helt sikkert fungere bedre, hvis jorden er sundere. Men hvis planten producere grønne blade og blomstrende, det behøver gødning. Befrugtende når det er allerede sundt kun tilskynder plante til at sætte på en overflod af svage vækst, der er mere modtagelige for angreb fra insekter og skader fra ekstreme vejrforhold.

Organisk gødning og kompost

Plantning plumbagos i kompost-rige jord udelukker behovet for de fleste gødning. Men organisk gødning giver plumbagos en blid boost, når de vokser meget langsomt, eller når deres blade gulfarvning mangel på ernæring. Den organiske gødning bør have en balance af makronæringsstoffer--kvælstof, fosfor og kalium-- og har rigeligt mikronæringsstoffer samt at sikre, at spor ernæringsmæssige krav opfyldes også. Grove kompost som en barkflis vil også sive ned næringsstoffer i jorden ved en sats for plumbago kan bruge komfortabelt.

Kunstgødning

Hvis du ønsker at fremme blomstrer, bruge en 10-30-10 gødning. De tre tal repræsenterer kvælstof, fosfor og kalium, henholdsvis. Phosphor er den højeste af tre, og dette er den makronæringsstoffer, der hjælper fremme blomstrer. Kunstgødning bør ikke anvendes eller spildt på nogen blade, fordi de har tendens til at brænde det. De skal vandes forsigtigt ned i jorden efter ansøgning at undgå afstrømning, som affald til gødning og forårsager forurening.

Overvejelser

En jord test vil afsløre om jorden har nogen ernæringsmæssige mangler. De mest almindelige mangler, der forårsager mærkbar problemer i plumbagos er jern og kvælstof mangler, da disse bliver bladene gule. Basisk jord vil holde plumbagos fra absorbere næringsstoffer, selvom de er til stede i jorden. I disse tilfælde bør en jord acidifier bruges i stedet for en gødning.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com