Gopher-resistente planter

September 5

Gopher-resistente planter

Pocket gophers, mere almindeligt blot kaldet gophers, gravende gnavere hjemmehørende i Nordamerika. Disse underjordiske tunnel beboere kan skabe ravage på en have, ikke kun af riddling det med huller, men ved at forbruge de bud rødder af planter. Populære metoder til gopher fjernelse omfatter diffusering, baiting med gift og bygger huler. De foretrækker en mere human løsning til disse lodne antagonister kan vælge at dyrke planter som gophers afskyr. Flere af disse valg er noget giftigt, hvilket gør dem uattraktive for grådig gophers.

Belladonna Lily

En smuk plante sikker på at afvise gophers er belladonna lily (Amaryllis belladonna), også kendt som marts lily eller nøgen dame. Denne Amaryllis familie anlægget er indfødte til det sydlige Afrika. Det bærer lav rosetter af straplike, skinnende grønne blade, hvorfra der opstår lang, smidig stilke støtte klynger af trompet-formet, seks-grafitmine blomster. Disse slående lilylike blomster sortiment i farve fra sne hvid til dyb magenta. Belladonna liljer trives i varme klimaer og kræver meget lidt pleje. Deres løg bør plantes fra November til januar, kun bliver vandes når bladene vises.

Påskelilje

En anden gopher-resistente planter i familien Amaryllis er påskelilje (Narcissus slægten), også kendt som narcissus eller jonquil. Ligesom belladonna liljer skyldes påskeliljer løg, forsynet med klynger af prangende blomstrer på lange, lige stilke. Disse muntre gyldne blomster opstod i Spanien og Portugal og dyrkes nu overalt i verden til dekorative formål.

Påskeliljer vokser bedst i områder med morgensol og dappled skygge om eftermiddagen. De nyde, pH-neutral jord som sandet lerjord, og kræver en dyb vanding pr. uge.

Himmelske bambus

En anden botaniske modstander af gopher er himmelske bambus (Nandina domestica). Denne stedsegrønne eller semievergreen træagtige prydplanter Busk er hjemmehørende i Kina og Japan. Det vokser til højder af 6 til 8 fod, forsynet med sammensatte blade bestående af tre spidse foldere. I foråret udstiller himmelske bambus klynger af honning duftende hvide blomster, som giver måde at runde, scarlet bær. Denne sorgløse plante trives i enten sol eller skygge. Det har brug for meget fugt når først plantet, senere tolerere tør jord efter at blive etableret.

Lantana

Lantana bush (Lantana camara), også kendt som busk verbena, er en barsk, blomstrende stedsegrønne busk skadelige til gophers. Lantana er notorisk giftige, og dens ru, behårede blade afgiver duften af feline urin når knust. I sommeren og efteråret, rigelige, emerge kompakt klynger af orange, gule, lyserøde og hvide blomster, ydelse æstetiske værdi til denne plante. Lantana nyder både sol og skygge og er overordentlig tørke resistente. Det er imidlertid let beskadiget af frosten og bør kun kan dyrkes udendørs i det sydlige USA.

Almindelig Fingerbøl

Almindelig Fingerbøl (Digitalis purpurea) er en giftig, gopher-repellenter plante i familien Vejbred hjemmehørende i Europa. Vokser til højder i lige til 5 feet, producerer Fingerbøl oprejst spir af lilla-farvet, hængende, klokkeformede blomster med særprægede, plettede indvendigt. Foxglove blomstrer i rige, fugtig, let sur jord i halvskygge. Det tolererer nogle frost og typisk bor i to år. Dette anlæg skal håndteres med stor forsigtighed og holdes væk fra børn og kæledyr på grund af dets giftighed.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com