Hvordan man kan øge effektiviteten af Seebeck-effekten

February 20

Hvordan man kan øge effektiviteten af Seebeck-effekten

Seebeck, eller termoelektrisk, virkning resultaterne fra en differentiering af temperatur, der forårsager en elektrisk spænding skal oprettes mellem to plader, hver af en forskellig temperatur. Termoelektrisk moduler er almindeligt forekommende, kraftoverførsel små ventilatorer indlejret i varme dræn, der kan placeres over brændeovne til at bortlede overskydende varme fra støbejern ind i forholdsvis køligere stuen. For at øge effektiviteten, skal du også øge differentiering i temperatur mellem kontakt pladerne.

Instruktioner

•Anbring din brændeovn så tæt på det udendørs som muligt. Dette ville fungerer bedst, hvis ene side af din støbejern brændeovn var udsat for udendørs, med de resterende fem sider indendørs.

•Dæk ydersiden af din jern brændeovn med så mange TEGs (termoelektriske generatorer/moduler), som du har adgang til. Afhængigt af hvilken type moduler du har adgang til, skal du montere dem, således at den ene side af modulerne flugter og giver god kontakt med jern side af din brændeovn.

•Ledning sammen moduler i serien at øge spændingen. Dette betyder, at du bliver nødt til at forbinde positive output wiren på et modul til den negative terminal på modulet ved siden af det, og så videre. Strømmen fra hele arrayet skal udsendes gennem den negative terminal på det første modul, og den positive terminal på den sidste modul.

•Den komfuret og gør det muligt at opbygge varme. Den dramatiske differentiering af varme mellem hot jern overflade er monteret i TEGs, kombineret med koldt udenfor overfladen af den modsatte side af modulerne TEG vil give mulighed for maksimal effektivitet af modulerne skal nås mere let, som det er differentiering i temperatur, der producerer den elektriske ladning.

•Test og skærmen output spænding med et multimeter. Slut rød positive bly fra måleren til positiv udgang terminal fra matrixen TEG, og den sorte negative sonde fra måleren til negative output terminalen fra matrixen TEG. Slå din meter til at måle DC spænding selector skiven, og Bemærk effektiviteten af array-output med hensyn til omgivende udendørs temperaturer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com