De skadedyr, der påvirker ris

September 7

De skadedyr, der påvirker ris

Effektiv skadedyrsbekæmpelse til ris afgrøder er afgørende, fordi det tager kun en 10 procent fald i globale afgrøder at sætte millioner risikerer sult, hungersnød og død. Ris er en domesticeret årlige græs, der giver væsentlige fødevarer for mere end en femtedel af verdens befolkning. Når de skadedyr, der påvirker ris decimeret 1700-tals japanske afgrøder, l2, døde 000 mennesker af sult.

Skadedyr påvirker rødder og stilke

Termitter og ris vand snudebiller skade rødderne af ris planter. Termitter er almindelige skadedyr, som drager fordel af tørre magi til at angribe ris afgrøder i Vestafrika. Ris weevil larver forårsage store afgrøde skader i USA ved at spise planternes rødder. Stem kedeligt insekter som natsværmere, lægge æg på planten blade og deres larver bore ind i stænglen når de klækkes, forårsager beskadiget eller mangler korn kerner. Amerikanske skadedyr, der påvirker ris stængler omfatter sukkerrør og ris stilk Udvisningshamre.

Skadedyr fodring på unge planter

Golden apple snegle, også kendt som argentinsk apple eller gyldne mirakel snegle, påvirker unge ris planter i de asiatiske lande som Kina, Indonesien og Japan. Disse snegle ødelægge unge planter ved at afskære blade eller hele stammer. Partier af mellem 50 og 500 pink æggene klækker efter 15 dage på de fleste. Voksen snegle feed stærkt for 1 1/2 måneder og er i stand til at dvale i jorden under tørkeperioder. Snegle lever kun for ca. to måneder, men de at øge hurtigt befolkninger i de berørte områder, fordi disse snegle parre sig hele året rundt når vand er til rådighed.

Skadedyr bærer virus

Leafhoppers er asiatiske skadedyr, der påvirker ris planter ved fodring på saften fra bladene. Plaget planter tørre ud, blive brune og er beskrevet som "hopper brændt," fordi de ligner brand-beskadiget afgrøder. Leafhoppers også bære en alvorlige virussygdomme, såsom ris tungro virus. Denne virus bliver bladene brune og uren; Det er en af de mest alvorlige sygdomme, der berører ris afgrøder i Sydøstasien. Leafhoppers fodring på syge planter bærer denne virus til mellem fem og syv dage, overfører det til hver plante, de besøger. Den brune planthopper er en anden asiatisk skadedyr, der ikke blot suger ud af sap, forårsager død af berørte ris planter, men også smittebærere græsklædte stunt.

Skadedyr angriber blade

Mange typer af insekter lever af bladene af ris planter, delvist defoliating dem. Eksempler på almindelige typer larver og voksne biller og møl. I USA spise ris weevil og fælles armyworm bladene af planter. Disse planter er i stand til at vokse nye blade til at erstatte dem spist hvis skaden opstår tidligt i livscyklussen. Enhver reduktion i blade resultater i en formindsket evne til at lave mad ved fotosyntese.

Skadedyr angreb korn

Insekter, der påvirker ris ved fodring på den hvide væske fra at udvikle kerner er kendt som "korn suckers." Stinke bugs er nordamerikanske korn sucker skadedyr. Disse insekter besidder specialudviklet mund dele til at udtrække væske, kendt som "mælk," fra korn. Efter tidlige angreb refill planter deres korn. Ris planterne kan ikke inddrive fra senere angreb og give ris forurenet af bakterier eller svampe injiceres kornene af inficerede insekter. Høsten af disse inficerede korn kaldes "pecky ris."


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com