Hvorfor slår stauder hvid?

September 8

Misfarvning af stauder kan være forårsaget af mange grunde. Dette omfatter angreb af en pest, en patogen infektion eller dårlig kulturel forvaltning hvor staude er får enten for meget eller ikke nok af visse næringsstoffer. Stauder, der dreje hvid angiver en jernmangel, flere almindeligvis omtales som jern klorose.

Funktion af jern

Mangel på jern opstår i stauder, enten fordi jorden er mangelfuld på næringsstoffer eller fordi en stor mængde af nogle andre næringsstoffer som fosfat eller bikarbonat nedsætter plantens evne til at absorbere jern. Misfarvning opstår, når den grønne klorofyl i blade holder op med at udvikle. Selv om jern ikke er et element af klorofyl molekyle, er det nødvendigt for syntesen af klorofyl i alle planter, herunder stauder.

Symptomer

Jern klorose starter med en blade klorose eller gulfarvning af blade med kun de mørke grønne vener bevarer deres farve. Hvis manglen ikke er fast, misfarvning fortsætter med at stige i et omfang, hvor de hele blade bliver gule eller hvide. Næste fase er død af blade, startende fra de ydre kanter, at svide og blive brune med celledød. Ofte kun visse områder af den flerårige plante vise symptomer på klorose, mens resten af planten forblive raske.

Årsag

Jernmangel er mest almindelige i stauder, der vokser i for basisk jord hvor en pH på 6,5 af mere binder jern og forhindrer rødder fra at få adgang til den. Høje niveauer af mangan, zink, kobber eller fosfor i jord er også almindelige årsager til jern klorose. Planter, der vokser i dårligt drænede, komprimeret jord er tilbøjelige til at lide af mangel.

Løsning

Anvende Chelateret jern gødning som Fe-EDTA, Fe-EDDHA eller Fe-DTPA på jorden. I chelaterede gødning, er jern blandet med kemikaliet kaldet Chelat, der holder jern i plante-tilgængelige formularer i modsætning til de ikke-Chelateret goedninger. Vejledende priser for ansøgning er 2 til 3 lbs. gødning for 1000 kvadratfod af jord. Anvende svovl til jorden for at reducere jord pH som en langsigtet løsning. Reducere jordpakning i jord ved luftning, forbedre dræning og undgå overwatering stauder.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com