Hvad skal en storbladet ahorn overleve?

September 10

Hvad skal en storbladet ahorn overleve?

Hvis du har en stor gård og en imponerende, nyttige træ til at pryde det, overveje at plante en storbladet ahorn (Acer macrophyllum). Med en imponerende modne kuffert omkreds af mere end 14 fod og en baldakin, der kan spredes 50 fod eller mere, disse langlivede træer giver rigelig skygge i sommer og sat på et fantastisk fall show når bladene vender strålende, rødlig gul. Det fælles navn opstår fra størrelsen på de dybt fligede blade, som kan vokse op til 2 fod i diameter. Topping på op til 100 fod høj i naturen, Storbladet maples er hjemmehørende i de kystnære områder i Stillehavet, fra omkring San Diego, Californien Canada og Alaska.

Klima

Storbladet maples vokser bedst i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-9, tolerere vintertemperaturer så lave som minus 20 grader Fahrenheit. Træet er godt i lavtliggende, våde områder, men passer også til dyrkning på højereliggende, som det vokser vildt i bjergrige områder op til 7.000 fod over havets overflade. Det har en moderat tolerance for de fælles saltholdighed seaside områder. Træerne kan vokse i fuld sol eller halvskygge.

Jord

Storbladet maples vokse i en række forskellige jordtyper, herunder lerede, sandy eller ler jord, men de gør bedst i rige humus med et groft tekstur. I tunge jord, ler eller jord, der er også fine, roughens tilføje nogle grus til jorden før plantning tekstur. Træet kan lide fugtig jord, så længe det er godt afdrypning. Jordens surhedsgrad eller pH-niveau, bør variere mellem 4.8 og 7.0. Storbladet maples kan hæve pH i jorden omkring dem som nedfaldne blade nedbrydes i jorden. Deres bred endnu lavvandede rodsystem gør træerne passer til plantning i områder hvor dybt rodfæstet træer ville mislykkes.

Vand

Storbladet maples kan vokse i stream senge, flodsletter såvel som lav fugtighed områder på højereliggende og på bjergskråninger. De trives ved hjælp af fugt leveres af regelmæssig nedbør og sjældent skal vandes.Storbladet maples er generelt tørke-tolerante, men som med enhver plante, det bør modtage supplerende vand når langvarig tørke opstår og træet begynder at vise tegn på vand stress som hængende eller visne blade.

Overvejelser

Storbladet maples er næsten pleje-fri, der kræver ingen tung vedligeholdelse undtagen at beskære væk døde eller døende lemmer og grene om vinteren, når træet er hvilende. Tømrer orme, Udvisningshamre og powderpost biller kan lejlighedsvis angribe og beskadige træer. Svampe kan invadere gennem sår i træet forårsaget af haveredskaber.

Flere arter af vilde dyr nyder storbladet maples for mad og bolig. Egern og fugle kan bygge rede i træerne og de, sammen med mus, bruge træets frø til mad. Hjorte og elge spise kviste og kan dræbe unge, sårbare træer hurtigt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com