Rudbeckia spiring

September 10

Rudbeckia spiring

Slægten Rudbeckia omfatter 23 arter af blomst, alle medlemmer af Asteraceae familien. Kendt af deres fælles navne som black-eyed Susans eller coneflowers, er de almindeligt plantet som prydplanter, selvom frø er noget vanskeligt at spire. Coneflowers vokse som enårige, biennaler eller stauder, afhængigt af zonen kultivar og klima.

Start fra frø

Coneflowers har spiring satser på 80 procent under de rette betingelser. De kræver jordtemperaturer omkring 70 grader Fahrenheit for spiring, og stiklinger kan tage alt fra syv til 30 dage til at dukke op. Gartnere bør so frø 1/16 tommer under jordoverfladen bedste resultater. Selv om de fleste rudbeckia frø spirer bedst i foråret, kan plantning datoer variere betydeligt efter klimazone. Soen coneflowers i juni eller juli i zone 7, maj i zone 8, April i zone 9 og oktober i zoner 10 og 11.

Direkte såning i haver

Coneflowers vokser godt når sået direkte i blomsterbede eller havejord, selvom spireevnen er undertiden problematiske, og blomster kan kræve op til to år at blive fuldt ud etableret. Give frø et forspring ved rullende dem i et fugtigt stykke køkkenrulle, placere dem i en zippet plasticpose og køleapparater til seks til otte uger. Dette resulterer i en højere spiring sats for direkte såede solhat frø. Rudbeckia planter vil ofte selv sår og spredes i haven, når de er etableret, så længe betingelserne er gunstige for vækst.

Spirende indendørs

Start solhat frø indendørs i begyndelsen af marts, at sikre de modtager mindst 10 til 11 uger indendørs vækst før du placerer dem uden for i haven. Jord-mindre potning mix, typisk sammensat af sphagnum og vermiculit, er bedst for Start frø indendørs. Disse blandinger er sterile, fri for ukrudtsfrø og har tæthed og fugt fastholdelse karakteristika ideelle for væksten af bud frøplanter. Undgå start solhat frø i vindueskarme, da indendørs niveauer af naturligt lys er sjældent tilstrækkeligt for sund plantevækst. Lysstofrør hængt 4 inches fra jordens overflade vil give Rudbeckia stiklinger med tilstrækkelig lys.

Yderligere kulturelle overvejelser

Planter af arten Rudbeckia spirer bedst og mest kraftige vækst i fulde sollys, fordelte 18 til 24 inches fra hinanden. De er hårdføre i USDA hårdførhed zoner 2 til 11 og tolerere en bred vifte af jord. Coneflowers trives i ler, sand, ler og sure betingelser og er tørke tolerant samt. De foretrækker godt afdrypning jord og er upåvirket af høje salt niveauer fundet i nogle områder. De er resistente over for de fleste skadedyr, selv om meldug, leaf spot og bladlus er undertiden problematiske.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com