Sådan Fix en utæt hoved pakning

September 10

Sådan Fix en utæt hoved pakning

Krakket hoved pakninger opstå som følge af motorens overophedning og forkert rotation, forårsager undslap kølervæske at dryppe i cylindre og crankcases, ødelægger tændrør og skabe hvid røg mens bilen er i drift. Aluminiumnatriumsilicat-baserede fugemasser er effektive til at stoppe toppakning lækager i måneder, indtil en mere grundig og professionel reparation kan foretages. Metal legering-baserede fugemasse producenter som Thermagasket hævder deres knæk reparationer er permanente.

Instruktioner

•Flush alle frostvæske ud af dit kølesystem og erstatte med vand før du tilføjer fugemasse. Hvis antifreeze er forholdsvis ny, kan du samle det i en spand og sæt det til side til genbrug.

•Tilføj dit natrium silikat-baseret eller metal legering-baserede fugemasse til kølesystemet.

• Start bilen og drev som du normalt ville. Fugemasse vil blive suget ned i revnen toppakning, hvor det vil tørre og form en hærdede lag af glas eller metal legering, afhængigt af fugemasse anvendes. Da bilen er i drift, vil lag efter lag af fugemasse indsamle i revnen og tørre, indtil knæk er i sidste ende forseglet lukke.

•Flush den resterende fugemasse fra kølesystemet når knæk har været forseglet. Erstatte frostvæske i kølesystemet, blandet med den korrekte mængde vand. Afhængigt af typen af fugemasse bruges og den temperatur, hvor du bor, dette vil enten være en blanding af 50% frostvæske og 50% vand, eller en blanding af 30% frostvæske og 70% vand.

Tips & advarsler

  • Hoved pakning utætheder repareres med helt natrium silikat-baserede fugemasser har tendens til ikke at vare mere end et år. Hvis det er muligt, vælge en fugemasse, der indeholder en metallegering så godt.
  • Fugemasser kan nogle gange blokere i vandvarmeren kerner af en bil. Frakobling varmer tilrådes samtidig opererer din bil og forsøger at danne en forsegling i den halvtosset toppakning.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com