Myg på kaktus

September 11

Myg på kaktus

Kaktus er forholdsvis nemme planter til at vokse i containere. Mest netop savn sollys og lejlighedsvis vanding for at trives, hvilket gør disse planter en god stueplante valg for begyndelsen gartner. Anlæggene xeriscape gør bedst i veldrænet, grynet jord. Der er flere fælles problemer med kaktus, såsom svampesygdomme og skadedyr, herunder sciarid svamp myg. Disse små insekter ofte er forveksles med bananfluer, men lever af svampesporer, der lever på plantevæv.

Offeret

Kaktus er primært varmt vejr planter med lille tolerance af frostgrader. De er sukkulenter, hvilket betyder, at de har tykkere stængler og blade til opbevaring af vand i perioder med tørke. Kaktus kræver vand ligesom ethvert anlæg gør, men det er bedst at give deres jord til at tørre ud før kunstvanding. En af de mest almindelige fejl, kaktus-pleje er over vande, som kan forårsage rot og svampesygdomme. Kaktus, der er ordentligt vandes, holdt i fuld sol og vokse i grynet plantning medium sjældent har problemer med svamp myg. Kaktus planter er de mest modtagelige for myg, fordi de skal holdes fugtig, som tiltrækker skadedyr. Kaktus, der dyrkes i drivhuse også almindeligt er smittet; en plante udvikler myg og inficerer resten.

Skurken

Jord myg, svamp myg eller sciarid fluer er 1/8 tomme lang. De ligner små fluer men har længere ben og antenner. Voksne lægger æg i jorden og larverne klækkes og begynde fodring. Når du ser voksne, er larverne allerede i jorden. Det tager 24-32 dage fra æg til æg lag, hvilket betyder, at mange myg generationer kan være født i en sæson. Myg feed på svamp i jorden eller på planten og kan skade levende væv i løbet af deres fodring. Svamp myg kræver fugtige jord til at fuldføre deres livscyklus. Myg i gruppen Bradysia er de mest almindelige skadedyr på kaktus.

Skader

Larverne gøre mest skade til en kaktus. De findes i den øverste tomme af jord. Kaktus rødder er lavvandet og spredning, som regel med en dyb pælerod. Hvis myg larver er til stede, vil de spise de overflade rødder. Voksne vil angribe enhver væv, der har været koloniseret af svamp eller indtaste anlægget, hvis det bliver såret. Normalt de forårsager ikke alvorlig skade, men store parasitære kan reducere vigor af en kaktus. Enhver yderligere stress kan forårsage plante død.

Kontrol

Svamp myg er svære at slippe af med, så forebyggelse er den bedste fremgangsmåde. Bruge en jord meter for at undgå om vanding i jorden. Når indstøbning en kaktus, brug en steriliseret jord eller sterilisere det selv i mikroovn eller ovn til at dræbe enhver svampesporer. Bacillus thuringiensis er en naturligt forekommende jord bakterier, der kan påvirke nogle kontrol over myg. Det er sikkert og ikke-giftige. Re potning de angrebne kaktus kan fjerne befolkningen indgivet i jorden og måske forhindre yderligere udbrud. Hvis alt andet fejler er der kemiske sprøjtemidler, der har god kontrol over skadedyr.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com